Brno přišlo o linku do Mnichova. BMI Regional zastavily provoz

bmi Regional létala do Brna s letadlem Embraer E-145. Foto: bmi Regionalbmi Regional létala do Brna s letadlem Embraer E-145. Foto: bmi Regional

Vlna krachů evropských leteckých dopravců pokračuje. Konec provozu dnes oznámila letecká společnost British Midland Regional, která dosud provozovala i linku

Vlna krachů evropských leteckých dopravců pokračuje. Konec provozu dnes oznámila letecká společnost British Midland Regional, která dosud provozovala i linku z Brna do Mnichova. Spojení tím pádem končí.

Všechny lety jsou od dnešního dne pozastaveny,“ oznámila firma na svých webových stránkách. Aerolinka do Brna létala jedenáctkrát týdně, provoz linky podporoval Jihomoravský kraj. Linka do Brna je jednou z 25, která dnešním dnem skončila. Dopravce létal se 17 letadly. Kraj dotoval provoz linky do Mnichova až 2600 eury za jednu rotaci.

S těžkým srdcem oznamujeme tuto nevyhnutelnou zprávu. Aerolinka čelila několika problémům,“ uvedla firma ve svém prohlášení. Z problémů viní rostoucí ceny ropy i vyjmutí britských aerolinek z plného zapojení do obchodování s emisními povolenkami. „Tyto důvody podkopávaly snahu dostat aerolinku do zisku. Vyhlídky ovliňuje i nejistota ohledně brexitu,“ dodala firma v prohlášení.

Dopravce zákazníky upozornil, že pokud letenku kupovali platební kartou přímo na jeho webu, mají požádat o refundaci svoji banku, pokud přes cestovku či jinou leteckou společnost, pak je věc třeba řešit s nimi. Kompletní informace jsou na stránkách aerolinky.

Aerolinky BMI Regional zaměstnávaly 376 lidí. Za loňský rok dopravce přepravil půl milionu lidí.  Krach je už dvanáctým pádem letecké společnosti v Evropě za poslední rok, naposledy na počátku února skončila německá společnost Germania.

Tagy bmi Regional Letiště Brno
51 komentářů