Bombardier má další zakázku pro SNCF, vlaky se budou vyrábět i v České Lípě

Jednotka Spacium od společnosti Bombardier pro pařížskou příměstskou dopravu. Foto: BombardierJednotka Spacium od společnosti Bombardier pro pařížskou příměstskou dopravu. Foto: Bombardier

Českolipský závod společnosti Bombardier má jistotu další velké zakázky na příští roky. Francouzské státní dráhy SNCF objednaly u Bombardieru dalších

Českolipský závod společnosti Bombardier má jistotu další velké zakázky na příští roky. Francouzské státní dráhy SNCF objednaly u Bombardieru dalších 47 jednotek Francilien pro provoz vlaků v Paříži a okolí. Celkem jde o 360 vozů.

Zakázku oznámil Bombardier v tiskové zprávě.  V České Lípě bude probíhat svařování karoserie. Bombardier jednotky nazývá Spacium nebo také NAT Jde o další opci, kterou SNCF využily, nedávno firma oznámila nákup 26 souprav Omneo, které se rovněž budou částečně vyrábět v České Lípě.

Nová využitá opce počítá s dodáním 42 pětivozových jednotek a pět osmivozových jednotek, které nasadí SNCF na linky Transilien L, J a P po Paříži a blízkém okolí. Hodnota zakázky je 330 milionů euro. Po dokončení této série budou mít SNCF už 360 těchto souprav. Finální montáž probíhá ve francouzském Crespinu. SNCF is od nasazení nových souprav pochvaluje výrazně větší spolehlivost.

Tagy Bombardier Transportation Bombardier Transportation Czech Republic Francilien sncf Spacium
11 komentářů