AirBaltic nabídne několik letů do Ostravy, dopraví fanoušky na hokejový šampionát

Terminál Letiště Leoše Janáčka Ostrava. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýTerminál Letiště Leoše Janáčka Ostrava. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Letenky jdou koupit i ve směru z Ostravy.

Letecká společnost airBaltic plánuje v květnu pět letů z Rigy do Ostravy a zpět. Dočasné spojení poslouží k dopravě lotyšských fanoušků na hokejový šampionát, který moravskoslezská metropole spolupořádá. Dopravce o tom informoval na svých sociálních sítích.

„Vydejte se mezi 11. a 22. květnem na vzrušující cestu z Rigy do Ostravy a ponořte se do elektrizující atmosféry fandění týmu Lotyšska na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024,“ láká na speciální lety airBaltic.

Lotyši se v ostravské skupině utkají se Slováky, Poláky, Němci, Švédy, Američany, Francouzy a Kazachy. První let airBaltic přistane na Mošnově 11. května, odlet je, stejně jako ve všech ostatních termínech, ještě tentýž den. Další lety jsou pak naplánovány na 13., 17., 20. a 22. května tak, aby byla doprava z Lotyšska do Česka na konkrétní zápasy pro fanoušky co nejsnazší.

Prodej letenek již odstartoval na webu airBaltic, ceny jsou pevně stanovené. Jednosměrná letenka v nejlevnějším tarifu economy Green vychází na 89 eur, v tarifu economy Classic na 135 eur a v Business Class na 199 eur. Letenky jdou koupit rovněž jen ve směru z Ostravy.

Pestrost leteckých společností není na ostravském letišti díky nákladní dopravě a servisnímu středisku s lakovnou výjimkou. Nejinak je tomu právě také u charterů se sportovními fanoušky či rovnou celými týmy. Pravidelné linky mají v Ostravě dvě, LOT nabízí spojení s Varšavou a Ryanair s londýnským letištěm Stansted. Letos přidá Ryanair ještě novou linku do Malagy. Air Montenegro pak plánuje spustit novou linku do Podgorice.

Tagy airBaltic Letiště Ostrava OSR
14 komentářů