Adria Airways dál ruší lety, od úřadů má čas do příštího týdne

Airbus A319 společnosti Adria Airways. Foto: Autor: Curimedia – Flickr: Airbus A319-132 Adria Airways S5-AAP, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19869672Airbus A319 společnosti Adria Airways. Foto: Autor: Curimedia – Flickr: Airbus A319-132 Adria Airways S5-AAP, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19869672

Letecká společnost Adria Airways zruší i ve čtvrtek a pátek všechny lety s výjimkou jednoho páru spojů mezi Lublaní a

Letecká společnost Adria Airways zruší i ve čtvrtek a pátek všechny lety s výjimkou jednoho páru spojů mezi Lublaní a Frankfurtem. Aerolince ve finančních problémech běží čas. Slovinský úřad civilního letectví dal společnosti termín do 2. října, aby prokázala, že má dostatek peněz.

Další přerušení provozu oznámily Adria Airways na svém profilu. K téměř úplnému zastavení provozu došlo v úterý. „Vedeme stále aktivní diskuze s potencionálními novými vlastníky a věřiteli a věříme, že dosáhneme pozitivního výsledku pro všechny,“ uvedla firma ve svém prohlášení. Denně firma ruší kolem 80 letů.

Slovinský úřad civilního letectví dnes na tiskové konferenci uvedl, že aerolinky mají čas do 2. října, aby předložily další plán, jak chtějí fungovat a jak mají zajištěné peníze na provoz. Jinak přijdou o licenci.

Adria Airways jsou další z řady leteckých společností, které mohou letos zmizet z provozu. Jen v září zkrachovaly Aigle Azur a Thomas Cook Airlines, zastavený provoz mají XL Airways. Majitelem dlouhodobě ztrátových aerolinek je německý fond 4K Invest, před tím byla firma státní.

Problémy Adria Airways, které patří do Star Alliance, jsou dlouhodobé, firma začala rušit velké množství letů už v minulých měsících.

Leasingové společnosti v posledních týdnech zabavily několik letadel. Minulý týden si stáhla irská spoleečnost Trident Aviation Leasing Service kvůli nesplaceným fakturám dvě letadla Bombardier CRJ 900, od pondělí nemá firma k dispozici další letadlo Bombardier CRJ 900 společnosti AeroCentury.

Podle slovinských médií firma potřebuje nejméně 4 miliony eur na přežití, slovinská vláda už dříve odmítla poskytnou pomoc. Adria Airways zaměstnávají 558 lidí.

Tagy Adria Airways
8 komentářů