I přes omezení mobility vznikají nové autobusové linky. Z Prahy do Jablonce a Harrachova

Autobus Mercedes-Benz společnosti Enjoy Europe. Foto: Enjoy EuropeAutobus Mercedes-Benz společnosti Enjoy Europe. Foto: Enjoy Europe

Přímé spojení Prahy a jizerskohorského Bedřichova dosud neexistuje, bude v nabídce tři dny v týdnu.

Situace cestování sice nepřeje, přesto v tuzemsku vznikají nové komerční autobusové linky. Obě povedou ze Středočeského kraje a Prahy do Libereckého kraje.

Už dnes vyjíždí nová linka společnosti Enjoy Europe z Prahy do Jablonce nad Nisou, Bedřichova a Harrachova. Vyplývá to z jízdního řádu v celostátním informačním systému jízdních řádů a informací na facebookovém profilu dopravce.

V Praze bude linka začínat na autobusovém nádraží Černý Most, všechny autobusy staví v Mladé Boleslavi, Turnově, Hodkovicích nad Mohelkou a Jablonci nad Nisou. Každý pracovní den zamíří jeden až do Harrachova, kde bude mít konečnou až na Rýžovišti u hotelu Fit-Fun (většina autobusů končí v Harrachově na autobusovém nádraží). Každý všední den je naplánován jeden pár spojů mezi Prahou a Jabloncem nad Nisou.

V pátek, sobotu, neděli a svátky jsou naplánovaný tři páry spojů do jizerskohorského Bedřichova až k běžkařskému stadionu. Přímé spojení Prahy a Bedřichova dosud neexistuje. Mezi Prahou a Jabloncem nad Nisou jezdí Busline LK.

Novou linkou bude od 1. května také spojení autodopravce Milana Zachariáše z Kralup nad Vltavou do Harrachova. Jízdní řád počítá s jedním párem spojů každý den o víkendu a jedním párem v pátek. V Praze zastaví v Letňanech, z Mladé Boleslavi pokračuje autobus namísto dálnice po silnici II/610, zastaví tak například v Bakově nad Jizerou či Březině. Z Turnova jede tradiční trasou po silnici 10 přes Železný Brod.

 

Tagy Enjoy Europe Milan Zachariáš Autodoprava
51 komentářů