RegioJet začíná kvůli slabší poptávce omezovat spoje

Nový autobus Irizar i8 pro Regiojet. Foto: RegioJetNový autobus Irizar i8 pro Regiojet. Foto: RegioJet

Opatření související s druhou vlnou pandemie začínají ovlivňovat poptávku po cestování, RegioJet zatím ruší spoje mimo špičku.

Společnost RegioJet začala kvůli slabší poptávce omezovat své vlakové i autobusové spoje. Omezení se týká spojení mezi Prahou a Košicemi a autobusových linek z Prahy do Liberce a Karlových Varů, škrty se dotknout i mezinárodních spojů.

Podle mluvčího Aleše Ondrůje reaguje firma jednak na ukončení letošní sezóny, jednak na klesající poptávku v souvislosti se zavedením opatření týkajících se covid-19. „Veškerá omezení jsou v minimálním rozsahu – většinou se týkají mimošpičkových spojů tak, aby v dobách, kdy cestuje největší počet cestujících, zůstal počet spojů zachován v co největším rozsahu,“ dodal Ondrůj.

V případě železnice zmizí z jízdního řádu většina nočních spojů mezi Prahou a Košicemi (RJ 1021 / RJ 1020). Nově pojedou jen dvakrát týdně: ve směru Praha – Košice ve čtvrtek a v pátek a v opačném směru v pátek a v neděli. Denní vlakový spoj Praha – Košice a zpět (RJ 1003 / Rj 1012) jezdí bez omezení denně. Třetí pár spojů s odpoledním odjezdem z Prahy nejezdí už od března. Vlakové spoje Praha – Bratislava a zpět jezdí ve stávajícím rozsahu 3× denně v každém směru.

RegioJet tlumí také počty spojů u autobusových linek. Mezi Prahou a Libercem ruší podle dne jeden až čtyři spoje v každém směru. O jeden až tři spoje v každém směru je omezena také linka Praha – Karlovy Vary a zpět.

Omezení jízdního řádu u autobusové linky RegioJetu Praha - Karlovy VaryOmezení jízdního řádu RegioJetu u linky Praha - Liberec

K omezení dojde i u mezinárodních linek. V případě spojení do Berlína dojde ke snížení počtu spojů v mimošpičkové dny z pěti na tři denně v každém směru, původních pět bude jezdit nadále v pátek a v neděli. K omezení počtu spojů dochází na linkách do Londýna a Amsterdamu, kde nově jezdí autobusové spoje třikrát týdně, resp. dvakrát týdně u Amsterdamu.

Tagy omezení dopravy kvůli koronaviru RegioJet
33 komentářů