ČSAD Autobusy Plzeň uhájily jednu dotovanou regionální linku v Plzeňském kraji. Do Vejprnic a Tlučné

Vizualizace nových autobusů pro linky z Tlučné a Vejprnic do Plzně. Foto: ČSAD Autobusy PlzeňVizualizace nových autobusů pro linky z Tlučné a Vejprnic do Plzně. Foto: ČSAD Autobusy Plzeň

Cestující v Plzeňském kraji čeká od poloviny června velké střídání dopravců: místo ČSAD Autobusy Plzeň budou jezdit po kraji autobusy

Cestující v Plzeňském kraji čeká od poloviny června velké střídání dopravců: místo ČSAD Autobusy Plzeň budou jezdit po kraji autobusy Arrivy. Dopravce patřící do skupiny Z – Group Zdeňka Zemka ale uhájil v kraji nakonec kromě několika provozů městské hromadné dopravy také v  provoz linky z obcí Tlučná a Vejprnice do Plzně.

Obě obce se rozhodly na základě průzkumu trhu využít na deset let jejich služeb, už nyní na trase jezdí. Cestující čekají nové autobusy. Jde konkrétně o linky 55, 66 a N55 na trase Plzeň – Vejprnice – Tlučná. V rámci celé zakázky ujedou autobusy zhruba 2,6 miliónu km, přičemž částka, kterou obce zaplatí dopravci formou kompenzace za 10 let, činí necelých 97 miliónů Kč. Kontrakt oznámila společnost v tiskové zprávě.

Obce pro zabezpečení dopravy požadovaly autobusy pořízené nejdříve v roce 2020. Na podzim letošního roku se tak na uvedených linkách objeví zcela nové nízkopodlažní autobusy. Základní obsluhu obstarají dva velkokapacitní autobusy o délce 18 metrů a čtyři vozy standardní délky. O jaké autobusy půjde zatím dopravce neuvedl. Vozidla budou vybaveny klimatizací, vnějšími i vnitřními elektronickými ukazateli, naváděcí soustavou pro nevidomé a v neposlední řadě bezdrátovou sítí Wi-Fi s bezplatným připojením k Internetu pro cestující.

V autobusech bude nadále uznáván zvláštní tarif jízdného stanovený obcemi, rovněž předplatné Integrované dopravy Plzeňska (IDP). Kromě tradiční platby jízdného u řidiče v hotovosti nebo z čipové karty dopravce či Plzeňské karty bude nově možnost úhrady také pomocí bezkontaktní bankovní karty.

Tagy ČSAD autobusy Plzeň Plzeň Tlučná Top Vejprnice
6 komentářů