Do Plzně se o víkendu vrátí noční autobusové rozjezdy

Autobus ČSAD autobusy Plzeň. Pramen: Z-Group busAutobus ČSAD autobusy Plzeň. Pramen: Z-Group bus

Noční autobusy budou jezdit z Plzně vždy z pátku na sobotu a ze soboty na neděli a ve vybrané státní svátky.

V noci z pátku na sobotu z Plzně opět vyjedou noční spoje linek N55, N91 a N92 spojující krajské město s okolními obcemi. Oznámila to společnost Z-Group bus, která noční spoje pod značkou ČSAD autobusy Plzeň, provozuje. Noční spoje vyjíždějí po několikaměsíční covidové pauze. Objednávají je obce.

Linka N55 (460055) pojede z Plzně do Vejprnic, Tlučné a do Nýřan, linka N91 (450091) z Plzně do Dobřan, Chlumčan a Přeštic a linka N92 (440092) z Plzně do Losiné, Štěnovic, Čižic, Štěnovického a Nebílovského Borku, Šťáhlav, Nezvěstic a Žákavy.

Jezdit budou vždy v noci z pátku na sobotu a ze soboty na neděli a ve vybrané státní svátky. Navazují na noční linky MHD v Plzni. „Na základě přání obcí po několika měsících obnovujeme provoz nočních linek, kterými doplníme stávající veřejnou dopravu na Plzeňsku,“ sdělil ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň Václav Königsmark.

Noční linka N55 odjíždí z Plzně ze zastávky Mrakodrap na Americké třídě v 0:35 hodin, poté zastaví na Centrálním autobusovém nádraží v Plzni v 0:40 hodin a postupně obslouží obce Vejprnice, Tlučnou a do Nýřan dorazí v 1:02 hodin. Poté se otočí a pojede zpět do Plzně.

Víkendová noční linka N91 vyjíždí z Plzně ze zastávky Mrakodrap v 1:35 hodin a postupně obslouží obce Dobřany, Chlumčany a Přeštice. Zpět z Přeštic pak vyrazí ve 2:12 hodin.

Víkendová noční linka N92 vyjíždí z Plzně ze zastávky Mrakodrap v 0:35 hodin a postupně obslouží obce Losiná, Štěnovice, Čižice, Štěnovický a Nebílovský Borek, Šťáhlavy, Nezvěstice a Žákavu. Opačným směrem ze Žákavy do Plzně vyráží sobotní a nedělní spoj vždy v 1:30 hodin.

Na všech třech linkách jsou uznávány předplacené jízdenky Integrované dopravy Plzeňského kraje (IDPK) a státní slevy pro děti, studenty a seniory. Platit jízdné je možné hotově u řidiče nebo bezhotovostně čipovou kartou ČSAD nebo Plzeňskou kartou.

Tagy ČSAD autobusy Plzeň noční autobusy Plzeň
14 komentářů