Další letecké spojení Evropy a Austrálie. Turkish začnou létat do Sydney, zatím s mezipřistáním

Airbus A350-900 v barvách Turkish Airlines. Foto: Turkish AirlinesAirbus A350-900 v barvách Turkish Airlines. Foto: Turkish Airlines

Linka bude v provozu čtyřikrát týdně.

Jen pár měsíců po zahájení nové linky z Istanbulu do Melbourne oznámil turecký dopravce Turkish Airlines další nové letecké spojení mezi Evropou a Austrálií. Od prosince bude létat z Istanbulu do Sydney

Nová linka bude zatím s mezipřistáním v Kuala Lumpur, spojení do Melbourne je přes Singapur. Jde současně o přípravu na větší vstup na trh letů mezi Evropou a Austrálií. Dopravce chce postupně zavést přímé lety bez mezipřistání.

Spojení bude čtyřikrát týdně, začne 4. prosince. Zatímco do Melbourne nasazují Turkish Boeing 787-9 Dreamliner, do Sydney bude létat s Airbusem A350-900.

Airbus A350-900 bude létat v konfigurací 297 míst v ekonomické a 32 míst v byznys třídě. Z Istanbulu je odlet plánován v 15:15, v Sydney bude letadlo v 18:30 místního času. V Kuala Lumpur je pobyt hodinu a deset minut. Při cestě zpět odlétá linka ve 20:40, v Istanbulu je v 10:15. Podobně jako u Melbourne cílí nová linka i na početnou komunitu Turků v Sydney.

Šéf Turkish Airlines Ahmet Bolat na tiskové konferenci v Sydney uvedl, že největší australské město bude prvním, kam chce dopravce létat se speciálně upraveným Airbusem A350-1000 s delším doletem. Od roku 2026 by tak mělo být možné doletět z Istanbulu až do metropole Nového Jižního Walesu bez mezipřistání. Bude tak konkurencí pro Project Sunrise australského dopravce Qantas. Ten do Evropy létá už nyní bez mezipřistání, ale z Perthu na západním pobřeží.

Konkurence na letech z Austrálie do Evropy je zatím velmi omezená. Tomu odpovídají i ceny letenek. O navýšení povolených letů pravidelně žádají i dopravci z Perského zálivu, kteří svoji polohou získali rychle velkou část trhu letů z Evropy do Austrálie.

Nové spojení z Evropy do Austrálie. Turkish Airlines spustí linku do Melbourne

Tagy IST IST-SYD přímé spojení Evropa - Austrálie SYD turkish airlines
11 komentářů