KŽC Doprava hlásí po integraci nárůst počtu cestujících na retrovlacích

Nostalgický rychlík KŽC Doprava. Autor: archiv KŽC DopravaNostalgický rychlík KŽC Doprava. Autor: archiv KŽC Doprava

Společnost KŽC Doprava zaznamenala na svých nostalgických vlacích, které jezdí kolem Prahy od konce března, nárůst počtu cestujících o 150

Společnost KŽC Doprava zaznamenala na svých nostalgických vlacích, které jezdí kolem Prahy od konce března, nárůst počtu cestujících o 150 procent oproti minulým létům. Přičítá to letošnímu zahrnutí linek pod Pražskou integrovanou dopravu.

„Ty obrovské skoky v nárůstu počtu cestujících jsou jednoznačně důsledkem integrace. Zhruba 95 procent cestujících jezdí na doklady PID,“ sdělil deníku Zdopravy.cz šéf KŽC Doprava Bohumil Augusta. Nejvytíženější je Rakovnický rychlík, který jede z Prahy kolem hradu Křivoklát. Souprava v čele s Bardotkou průměrně veze 140 až 180 cestujících, podle Augusty jsou silnější soboty a mírně slabší neděle.

Nostalgický rychlík KŽC Doprava.
Autor: archiv KŽC DopravaNostalgický rychlík KŽC Doprava.
Autor: archiv KŽC DopravaNostalgický rychlík KŽC Doprava.
Autor: archiv KŽC DopravaNostalgický rychlík KŽC Doprava.
Autor: archiv KŽC DopravaKrokodýl řady M286 společnosti KŽC Doprava.
Autor: Radim Říha

Kokořínský rychlík – rovněž s Bardotkou v čele – z Prahy přes Neratovice do Mšena v průměru využije sto až 140 cestujících, Posázavský motoráček jezdící po Pacifiku vozí 50 až 80 cestujících. Do Posázaví vyráží motorák 830 s vozem Bix.

Firma ještě od začátku června chystá Podtrosecký rychlík z Prahy přes Mladou Boleslav do Jičína a Pošumavský rychlík z Prahy do Volar. Za tím účelem připravuje třetí Bardotku, která je nyní na generální opravě.
Vlaky KŽC Doprava jezdí o sobotách, nedělích a svátcích.

 

Tagy KŽC Doprava nostalgie PID
10 komentářů