Zmrtvýchvstání Norwegian pokračuje, dopravce si pronajme další 737 MAX

Boeing 737 MAX společnosti Norwegian. Foto: WWW.IANGEORGESONPHOTOGRAPHY.CO.UKBoeing 737 MAX společnosti Norwegian. Foto: WWW.IANGEORGESONPHOTOGRAPHY.CO.UK

Pronájem má pomoci překlenout zpoždění dodávky letadel od Boeingu.

Letecká společnost Norwegian  pokračuje po svém očištění bankrotem ve velké expanzi. Firmě výrazně přibývají cestující, kvůli očekávané silné poptávce si dopravce pronajme další letadla.

Norwegian tento týden oznámily podpis předběžné dohody s leasingovou společností Air Lease Corporation (ALC) na pronájem šesti letadel Boeing 737 MAX 8. U stejné firmy se už dříve dohodla na pronájmu tří strojů, jeden už v barvách Norwegian létá. Letadla mají být dodána před letošní letní sezónou kvůli očekávanému nárůstu poptávky.

„Přidání těchto letadel do flotily dobře zapadá do naší strategie. Současně nám to pomůže vyřešit problémy se zpožděním dodávek nových letadel od Boeingu,“ řekl Geir Karlsen, šéf Norwegian.

Podle posledních čísel Norwegian za leden přepravil 1,1 milionu cestujících, meziročně jde o nárůst o 78 %. „Vidíme v objemu rezervací velmi příznivý vývoj,“ uvedl Karlsen. Letos v létě plánuje dopravce celkem 300 různých letových tras, firma dál nabírá personál. Dopravci může navíc pomoci i krach jeho konkurenta, společnosti Flyr. Za celý loňský rok společnost zaznamenala 18 milionů cestujících.

Norwegian patřil dlouho mezi rychle rostoucí nízkonákladové dopravce, k zemi ho stáhly velké dluhy a nepovedená expanze do dálkových linek. Firma prošla bankrotem a očištěním, od té doby se zaměřuje pouze na lety v rámci Evropy. Dopravce aktuálně provozuje flotilu 68 letadel Boeing 737-800 a 4 737 MAX 8.

Tagy Air Lease Corporation boeing 737 MAX 8 norwegian
2 komentáře