Železniční spojení mezi Běloruskem a Ukrajinou je podle Kyjeva přerušené

Běloruská železnice. Foto: https://twitter.com/franakviacorkaBěloruská železnice. Foto: https://twitter.com/franakviacorka

Přerušení trati má zastavit logistiku ruské armády.

Pracovníci běloruských drah blíže neupřesněným způsobem přerušili železniční spojení mezi Běloruskem a Ukrajinou. Uvedl to v sobotu šéf ukrajinských železnic Oleksandr Kamyšin, podle nějž ruská armáda touto cestou již nebude moci dovážet na Ukrajinu posily a vybavení. Informovala o tom agentura Unian.

Kamyšin řekl, že dříve apeloval na běloruské železničáře, aby „neplnili zločinné příkazy“ a nenechávali jezdit ruské vojenské vlaky na Ukrajinu. „Dnes (v sobotu) mohu říct, že neexistuje železniční spojení mezi Běloruskem a Ukrajinou,“ dodal s tím, že je pracovníkům běloruských železnic vděčný. Podrobnosti sdělit nechtěl.

O přerušení spojení mezi Běloruskem a Ukrajinou informoval také poradce běloruské opoziční vůdkyně Svjatlany Cichanouské Franak Viačorka. „Hrdinové! Běloruští železničáři narušili železniční spojení s Ukrajinou tak, aby se vlaky s ruským vybavením nemohly přesouvat na Ukrajinu,“ napsal na twitteru.

Informace nebylo možné ověřit z jiných zdrojů.

Ačkoliv běloruský vůdce Alexandr Lukašenko poskytl ruské armádě běloruské území pro invazi na Ukrajinu, přímé zapojení běloruských vojáků do bojů v sousední zemi dosud odmítá.

ČTK

Tagy Bělorusko Ukrajina
82 komentářů