dkv-spojujeme

Zádrhel s povolováním rychlejších vlaků do Bavorska. Konspirace státu, napadl územní rozhodnutí občan

Motorová jednotka RegioShark v zastávce Domažlice město. Foto: České dráhyMotorová jednotka RegioShark v zastávce Domažlice město. Foto: České dráhy

Podle názoru jednoho z odpůrců stavby hrozí, že se k trati budou stahovat kriminální gangy, které budou krást elektřinu.

Celkem šest odvolání proti územnímu rozhodnutí na modernizaci úseku železniční trati z Domažlic na státní hranici s Německem přišlo krajskému úřadu v Plzni. Řešit je bude ministerstvo dopravy. Jde o jeden z úseků, který by měl projít zrychlením pro výrazné zkrácení doby jízdy mezi Prahou a Mnichovem.

Odvolání vyplývá z informací na úřední desce ministerstva dopravy. Proti územnímu rozhodnutí protestuje obec Babylon, zapsaný spolek Babylon a čtyři fyzické osoby. Odvolání jedné z nich – Lukáše Jíchy z Chrástu, zveřejnilo ministerstvo dopravy aktuálně na svých stránkách.

Ničení majetku, proradný záměr…

Jícha v rozsáhlém sedmnáctistránkovém dokumentu napadá územní rozhodnutí kvůli tomu, že ochranné pásmo se dotýká i jeho pozemku a nesouhlasí s ním. „Jak mohou bez mého souhlasu žádat o územní rozhodnutí na mém pozemku? Zásadně nesouhlasím s umisťováním žádné stavby ani ochranného pásma na můj pozemek ani jakékoliv úpravy ochranného pásma,“ uvádí Jícha.

Není třeba lidem ničit jejich majetek a utrácet jejich těžce vydělané peníze, které pak investor svým monopolním postavením lidem ukradne. Zcela jsem se zhrozil, když jsem viděl tento proradný záměr. Nejenže oznámení je opět napsané, jakože halabala, ale snaží se podvědomě člověka odradit od podávání přípomínek,“ uvádí Jícha, který považuje postup státu a Správy železnic za konspiraci. Proti povolení stavby se chce bránit všemi dostupnými prostředky.

Jícha v textu přichází i s teorií, že se přes trakční vedení krade elektřina. „Zahraniční gangy se snaží na železnice napíchnout a krást elektriku. Tyto krimiživly jsou opravdu mor. Ty se usadí v okolí železnice a čekají na příležitost vykrást železnice. U toho samozřejmě loupí a kradou od místních obyvatel,“ napsal Jícha, který si stěžuje i na možné vlivy elektromagnetického záření.

Maximální rychlost 115 km/h

Úsek z Domažlic na státní hranici čekají z celé trasy z Plzně do Bavorska nejmenší změny, i proto se mluví hlavně o optimalizaci: trať projde rekonstrukcí, bude kompletně elektrifikována. Povede ale ve stávající stopě, maximální rychlost bude 115 km/h. Na deseti kilometrech trati ke státní hranici má dojít k rekonstrukci zastávky Babylon, stanice Česká Kubice se změny nedotknou, ta prošla modernizací v roce 2009. Zakázku na projekční přípravu získala společnost Sagasta.

Tagy Domažlice - státní hranice spojení Česko - Bavorsko Správa železnic trať 180 trať 180 Plzeň - Domažlice - Furth im Wald
201 komentářů