Žádné tramvaje přes historické centrum Olomouce. Provizorní obratiště na Žižkově náměstí skončí v lednu

Historické centrum Olomouce čeká od ledna další dlouhá výluka. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czHistorické centrum Olomouce čeká od ledna další dlouhá výluka. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.cz

Na téměř půl roku bude historické centrum Olomouce znovu bez tramvají.

Už na začátku ledna příštího roku začne v olomouckých ulicích další velká tramvajová výluka. Dopravní podnik města Olomouce (DPMO) bude muset rozebrat provizorní obratiště na Masarykově třídě za Žižkovým náměstím. Tam v současnosti končí linka č. 3.

„Skončení provozu na kolejovém obratišti je na Masarykově třídě momentálně plánováno na 9. ledna 2022. Následně od 10. ledna do 30. června 2022 by měla být provozována náhradní autobusová doprava,“ řekla mluvčí DPMO Martina Krčová.

Autobusy tak pojedou v úseku Palackého – Žižkovo náměstí – Hlavní nádraží. Linka č. 3 pojede svou trasu pouze v úseku Trnkova – Náměstí Hrdinů.

Během prvního půl roku budou dělníci na nedalekém mostě přes řeku Moravu dokončovat stavbu nového mostu a také napojovat koleje. Stavba už od roku 2019 komplikuje dopravní situaci ve městě a převedla do prakticky trvalé výluky tramvajové linky č. 2 a č. 6. „Zahájení zkušebního provozu na trati přes most předpokládáme od 1. 7. 2022,“ uzavírá mluvčí Krčová.

Tagy Dopravní podnik města Olomouce DPMO Olomouc
5 komentářů