Tramvaje nepojedou na Neředín. Olomouc vypne další páteřní linku

Linka s označením U zůstane jediným tramvajovým spojením na Náměstí Hrdinů. Tramvaj č. 7 nepojede. Foto: Jan Meischner / Zdopravy.czLinka s označením U zůstane jediným tramvajovým spojením na Náměstí Hrdinů. Tramvaj č. 7 nepojede. Foto: Jan Meischner / Zdopravy.cz

Výluka se dotkne zejména linky číslo 7 a linky U.

Na skoro dva týdny se budou muset cestující v Olomouci obejít bez přímého spojení do Neředína a bez páteřní linky č. 7. Omezení způsobí výluka, která vznikne kvůli opravě silnice.

„Od pondělí 18. 10. 2021 do středy 27. 10. 2021 včetně bude prováděna oprava silniční křižovatky na třídě Míru a Okružní včetně tramvajových kolejí. Z tohoto důvodu bude v uvedeném termínu v úseku Neředín, krematorium – Palackého a zpět vyloučena tramvajová doprava,“ uvedl Dopravní podnik města Olomouce (DPMO) na svém webu.

Výluka se dotkne zejména linky číslo 7 a linky U. První zmíněná nepojede vůbec a cestující se tak budou muset na 11 dní obejít bez jedné z páteřních linek. Linka U spojující v běžném provozu zastávky Nová Ulice a Neředín bude ukončena na Náměstí Hrdinů.

Lidé tedy budou muset při cestách ve směru na Neředín využívat náhradní autobusovou dopravu. „Vzájemný přestup cestujících mezi výlukovou autobusovou linkou X a tramvajovými linkami bude umožněn na zastávkách Náměstí Hrdinů, Okresní soud a Tržnice, píše se na webu DPMO.

V Olomouci tak dočasně dojde k dalšímu citelnému omezení tramvajové dopravy. Už od předloňska totiž kvůli rozsáhlým pracím na mostě přes řeku Moravu nejezdí linky č. 2 a č. 6.

Tagy Dopravní podnik města Olomouce DPMO Olomouc
13 komentářů