dkv-spojujeme

Za zakázkou na pokračování dálnice D6 míří Metrostav, cenu snížil na 1,5 miliardy

Nový úsek dálnice D6. Foto: Úřad vládyNový úsek dálnice D6. Foto: Úřad vlády

Stavba sedmi nových kilometrů dálnice D6 má stavební povolení, začne ve 2. pololetí a potrvá tři roky.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes otevíralo nabídky stavebních firem na pokračování výstavby dálnice D6, konkrétně 6,5 kilometru dlouhého obchvatu obce Krupá. Ze sedmi nabídek přišla nejnižší od společnosti Metrostav Infrastructure. Její cena ve výši 1,543 miliardy korun je o 20 procent nižší než cena předpokládaná (1,94 mld.). Uvedl to na twitteru šéf ŘSD Radek Mátl.

„Stavba má pravomocné stavební povolení a její zahájení se předpokládá ve 2. pololetí,“ doplnil Mátl. V listopadu při vypisování tendru uvádělo ŘSD jako termín zahájení stavby letošní jaro. Lhůta pro doručení nabídek byla několikrát posunuta. Stavba potrvá tři roky.

Dálnice D6, přeložka Krupá. Pramen: ŘSD

Dálnice D6, přeložka Krupá. Pramen: ŘSD

 

Stávající silnice I/6 podle ŘSD už dávno nevyhovuje hustému provozu, po vybudování dálnice se změní v silnici II. třídy. Součástí nového dálničního úseku bude jedna mimoúrovňová křižovatka (Krupá), most přes železniční trať a přes 800 metrů dlouhá estakáda.

Řidiči se nicméně významného vylepšení silničního spojení Prahy a Karlových Varů dočkali už loni v prosinci, kdy ŘSD po třech letech výstavby otevřelo dva úseky: Nové Strašecí – Řevničov (5,5 km) a navazující obchvat Řevničova (4,2 km). Na něj naváže zmíněná přeložka u obce Krupá. Na dálnici je aktuálně ve výstavbě ještě třetí úsek, pětikilometrový obchvat Lubence v Ústeckém kraji. Ten by měl být hotový v polovině letošního roku.

Tagy dálnice D6 Metrostav Infrastructure přeložka Krupá ŘSD
51 komentářů