Pokračování D6: Ministerstvo vydalo stavební povolení pro obchvat obce Krupá

Nový úsek dálnice D6. Foto: Úřad vládyNový úsek dálnice D6. Foto: Úřad vlády

ŘSD by stavbu rádo zahájilo v prvním pololetí příštího roku a dokončilo v roce 2024

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) je opět o něco blíže k zahájení stavby dalšího úseku karlovarské dálnice D6. Ministerstvo dopravy v pozici stavebního úřadu vydalo v pátek stavební povolení pro 6,5 kilometru dlouhý obchvat obce Krupá. Informace se objevila na úřední desce MD.

Mezitím už od konce listopadu běží tendr na stavební firmu. Předpokládaná hodnota zakázky s názvem „D6 Krupá, přeložka“ činí 1,94 miliardy korun. ŘSD by stavbu rádo zahájilo v prvním pololetí příštího roku a dokončilo v roce 2024. Stavební povolení nicméně ještě není pravomocné a lze proti němu podat rozklad.

Dálnice D6, přeložka Krupá. Pramen: ŘSD

Dálnice D6, přeložka Krupá. Pramen: ŘSD

Stávající silnice I/6 podle silničářů už dávno nevyhovuje hustému provozu, po vybudování dálnice se změní v silnici II. třídy. Součástí nového dálničního úseku bude jedna mimoúrovňová křižovatka (Krupá), most přes železniční trať a přes 800 metrů dlouhá estakáda.

Řidiči se nicméně významného vylepšení silničního spojení Prahy a Karlových Varů dočkali už koncem listopadu, kdy ŘSD po třech letech výstavby otevřelo dva úseky: Nové Strašecí – Řevničov (5,5 km) a navazující obchvat Řevničova (4,2 km). Po přeložce Krupá se mají postupně dostat do fáze výstavby i další dva středočeské úseky: Hořesedly – přeložka (9,2 km, 2021 až 2024) a Hořovičky – obchvat 5,2 km, 2021 až 2024).

Na dálnici je aktuálně ve výstavbě ještě třetí úsek, pětikilometrový obchvat Lubence v Ústeckém kraji. Ten by měl být hotový v polovině příštího roku.

 

Tagy dálnice D6 Ministerstvo dopravy přeložka Krupá ŘSD Top
51 komentářů