Úsek D6 u Družce čekají první letošní opravy, výměna odvodnění omezí provoz směr Praha

Dálnici D6 letos čekají opravy hlavně před Prahou. Ilustrační obrázek. Foto: dálnice-d6.czDálnici D6 letos čekají opravy hlavně před Prahou. Ilustrační obrázek. Foto: dálnice-d6.cz

Nejvíce oprav letos silničáři na D6 plánují v úseku okolo Družce za exitem u Velké Dobré. První práce začnou s nástupem jara. 

Už za měsíc začne oprava kilometrového úseku dálnice D6 u obce Družec. Řidiči se tam tak od druhé půlky března budou muset připravit na svedení provozu do jednoho pruhu. Omezení se bude týkat levého jízdního směru. Termín ukončení je plánován na duben.

„Práce budou probíhat za provozu s dopravním omezením v levém jízdním pásu dálnice ve směru na Prahu. V inkriminovaném úseku bude uzavřen pravý jízdní pruh a řidiči projedou pouze jedním jízdním pruhem vlevo,“ vysvětluje ve svých materiálech ŘSD.

Dělníci se na úseku pustí do oprav odvodňovacího rigolu, který v současné době neodvádí dešťovou vodu z dálnice. Voda pak vytéká mimo a způsobuje erozi svahu.

Opravy v hodnotě 5,2 milionu korun provede společnost Skanska, která uspěla ve výběrovém řízení loni v říjnu jako jediný uchazeč.

Práce u Družce ale nejsou pro letošek jedinou opravou dálnice D6 v úseku před hlavním městem. Silničáři v současné době plánují ještě další trojici oprav. V levém pruhu se stavbaři pustí do rekonstrukce povrchu u Hostivic, Kamenných Žehrovic a Družce. U posledního zmíněného místa projde opravou také dálniční most.

Tagy D6 dálnice D6 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
4 komentáře