Wizz Air se vrátí do Ruska, do Moskvy bude létat z Abú Dhabí

Premiéra Wizz Airu v Abu Dhabi. Foto: Wizz AirPremiéra Wizz Airu v Abu Dhabi. Foto: Wizz Air

Za kontroverzním krokem stojí pobočka ve Spojených arabských emirátech Wizz Air Abu Dhabi.

Nízkonákladová letecká společnost Wizz Air obnoví lety do Moskvy. Od října spojí hlavní město Ruska s Abú Dhabí. Dopravce pozastavil veškeré lety do Ruska po zahájení ruské invaze na Ukrajinu v únoru. Provoz na pravidelné lince zajistí pobočka aerolinky, Wizz Air Abu Dhabi, jakožto společný podnik státní firmy Spojených arabských emirátů ADQ a evropské letecké společnosti.

Podle rezervačního systému dopravce bude Wizz Air létat denně z druhého nejlidnatějšího města Spojených arabských emirátů na moskevské letiště Vnukovo, vzdálené asi 28 kilometrů na jihozápad od centra Moskvy. Příští rok v říjnu se pak přidá spojení do Krasnodaru. Letenky do obou destinací jsou již v prodeji.

Zbývající plánované spoje mířící do Ruska obsluhované z evropských letišť v systému dopravce stále chybí. Mimo jiné mělo jít o trasy například z Budapešti, Debrecínu a Londýna.

Agresivní útok na Ukrajinu vedený od konce února na rozdíl od ostatní drtivé většiny světových leteckých společností nepřiměl přerušit svou linku z Dubaje do Moskvy například aerolinku Emirates. Ta na trasu dvakrát denně nasazuje své Airbusy A380. Do Moskvy se také nadále létá z Turecka a ze srbského Bělehradu.

Tagy sankce vůči Rusku Wizz Air
60 komentářů