Vytíženou křižovatku v Ústí nad Labem čeká série omezení, práce chystají tři různé organizace

Okružní křižovatka pod Větruší v Ústí nad Labem. Foto: Google Street ViewOkružní křižovatka pod Větruší v Ústí nad Labem. Foto: Google Street View

Kraji, Správě železnic a Povodí Labe se podařilo akce zkoordinovat, dojde k rozšíření křižovatky.

Řidiče a cestující v Ústí nad Labem čeká letos v první polovině roku série omezení na vytížené okružní křižovatce pod Větruší. Kromě její úpravy s chystanou rekonstrukcí Benešova mostu se chystá i oprava železničního mostu, která ovlivní i provoz na silnici.

„Úprava křižovatky se plánuje v souvislosti s chystanou rekonstrukcí Benešova mostu a jeho celkové uzavírky. Je dobře, že se podařilo zkoordinovat další nezbytné stavby tak, aby proběhly zároveň a křižovatka byla připravená na nápor dopravy v době rekonstrukce,“ řekl hejtman Jan Schiller.

Úprava křižovatky má přinést především její zkapacitnění. „Všechny akce je nezbytné provést koordinovaně, aby později byla naopak doprava co nejplynulejší. K tomu bude sloužit zkapacitnění křižovatky pod Větruší, která pojme více aut a umožní jim plynulejší a bezpečnější průjezd,“ dodal primátor Ústí nad Labem Petr Nedvědický.

Již 1. února začne oprava železničního mostu přes Střeleckou ulici, akce Správy železnic vyjde na 78 milionů korun. Dojde k demontáži mostu, úpravě a následné montáži. Vyžádá si přítomnost velkého jeřábu, který částečně omezí dopravu v ulici Střelecká.

K částečným uzavírkám doje v termínech 1. 2. – 15. 4. a 16. 4. – 28. 6., doprava bude vždy svedena obousměrně do jednoho jízdního pásu. Součástí jsou i dvě plánované celkové uzavírky, které by měly být vždy v noci ze soboty na neděli 10. 2. a 13. 4.

V březnu pak začne úprava samotné křižovatky, jde o akci Správy a údržby silnic Ústeckého kraje. Křižovatka bude i během úprav průjezdná. Odbočovací pruhy se rozšíří a jejich vedení bude změněno, čímž se okružní křižovatka zkapacitní. Hotovo by mělo být v červenci, stavba vyjde na 19,2 milionu korun.

Souběžně bude probíhat také oprava protipovodňových prahů přímo v tělese okružní křižovatky. Práce budou probíhat vždy v uzavřené části. Investorem této akce je Povodí Labe.

Na webu Ústeckého kraje je již zveřejněn návrh dopravně-inženýrských opatření. Benešův most by měl být uzavřen od podzimu.

Tagy Ústecký kraj Ústí nad Labem
4 komentáře