dkv-spojujeme

Vlaky RegioJetu začnou nově zastavovat na Vysočině

Lokomotiva Bombardier TRAXX MS3 v čele vlaku RegioJet ve stanici Brno-Královo Pole. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czLokomotiva Bombardier TRAXX MS3 v čele vlaku RegioJet ve stanici Brno-Královo Pole. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Cesta vlakem z Prahy do Brna bude od nového jízdního řádu trvat přes tři hodiny.

Dálkové vlaky RegioJetu mezi Prahou a Brnem budou od nového jízdního řádu zastavovat nově ve třech stanicích: Kolíně, Havlíčkově Brodě a Ždáru nad Sázavou. Dosud musí těmito městy projíždět.

Půjde o spoje, které mají být celý příští jízdní řád dál trasovány po objízdné trase přes Vysočinu. RegioJet chtěl zastavovat po trase už letos, kvůli konstrukci jízdního řádu to ale nebylo možné. „Zároveň se jedná také částečně o alternativu spojení i pro region Pardubicka, který přetrasováním vlaků z důvodů výluk přišel o přímé spojení vlaky RegioJet s Brnem, Vídní či Bratislavou a dalšími destinacemi,“ uvedl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Vlaky RegioJetu budou ve stanicích zastavovat až desetkrát denně.

Návrh jízdního řádu počítá s tím, že se jízdní doba vlaků z Prahy do Brna od 12. prosince prodlouží. Dosud trvá cesta přes Vysočinu z pražského na brněnské hlavní nádraží 2 hodiny a 57 minut, nově o 11 minut déle. Ke stejném prodloužení dojde i u dálkových mezinárodních spojů Českých drah. Ty ale v Havlíčkově Brodě ani Ždáru nad Sázavou dál zastavovat nebudou.

Většina dálkových spojů z Prahy do Brna jezdí od jara přes Vysočinu namísto tradiční trasy přes Českou Třebovou. Důvodem jsou stavební práce na koridoru. Od prosince se přesune veškerý provoz na trať přes Havlíčkův Brod kvůli roční výluce mezi Brnem a Blanskem.

 

Tagy omezení železniční dopravy Praha - Brno Praha - Brno RegioJet
149 komentářů