Výluky od zítřka posouvají časy odjezdů vlaků z Prahy do Brna, pojedou déle

Railjet v Pečkách. Foto: České dráhyRailjet v Pečkách. Foto: České dráhy

Výlukový jízdní řád potrvá nejméně do konce srpna, jízda vlakem z Prahy do Brna potrvá o 19 minut déle.

Cestování mezi Prahou a Brnem vlaky Českých drah na lince Ex3 (Metropolitan, Vindobona) bude od zítřka pomalejší a v některých případech se vrátí k jízdním dobám před třiceti lety.

České dráhy od sobotního rána zavádí výlukový jízdní řád kvůli pracím v úseku Poříčany – Velim. Platit bude až do konce srpna. Odjezd vlaků z Prahy posouvá až o 19 minut dříve.

Deník Zdopravy.cz o mimořádném opatření informoval minulý týden, České dráhy dnes upozornily v tiskové zprávě o změně jízdních řádů ještě jednou dnes. „Cestující upozorňujeme, že většina spojů railjet Vindobona a EC Metropolitan / Hungaria pojede oproti dosavadnímu jízdnímu řádu v úseku Praha hl.n. – Břeclav dříve,“ uvedl mluvčí Lukáš Kubát.

Podle něj jde o opatření ke zvýšení dochvilnosti vlaků projíždějících modernizovaným úsekem, „České dráhy po dohodě se zahraničními partnery a objednatelem spojů požádaly Správu železnic o změnu časové polohy vlaků linky Ex3. U vlaků tak dojde k prodloužení jízdní doby, zvýší se ale jejich včasnost během jízdy,“ dodal. Jízdní doba z Prahy do Brna se prodlouží na 3 hodiny a 23-26 minut.

Většina vlaků railjet a EC Metropolitan / Hungaria (s výjimkou vlaků railjet 71 a EC 271, 273 a 285) pojede v úseku Praha hl.n. – Břeclav v dřívější časové poloze. Vlaky budou odjíždět z Prahy hl.n. a Prahy-Holešovic až o 19 minut dříve. V průběhu jízdy směrem do Břeclavi se bude náskok jednotlivých spojů oproti stávajícímu jízdnímu řádu postupně snižovat a z Břeclavi dále směrem do Vídně, Grazu, Bratislavy a Budapešti pojedou vlaky již v obvyklých časech.

Spoje linky Ex3 pojedou podle výlukového jízdního řádu. Upravené časy odjezdů a příjezdů jsou zapracované do vyhledávačů spojení a aplikace Můj vlak. Toto opatření začne platit 23. dubna a bude platit minimálně do 31. srpna 2022. „Cestující, kteří si koupili jízdenky a rezervace na tyto vlaky s větším časovým předstihem, žádáme, aby si před cestou ověřili přesný čas odjezdu a nezmeškali tak dřívější odjezd vlaku,“ dodal Kubát.

Tagy České dráhy Ex3 Metropolitan omezení železniční dopravy Praha - Brno Vindobona
45 komentářů