Vlak AWT dojel poprvé bez přepřahání až do Slovinska

Vlak AWT ve Slovinsku. Pramen: AWTVlak AWT ve Slovinsku. Pramen: AWT

V úterý ve večerních hodinách vjel první vlak společnosti Advanced World Transport (AWT) ze skupiny PKP Cargo v čele s

V úterý ve večerních hodinách vjel první vlak společnosti Advanced World Transport (AWT) ze skupiny PKP Cargo v čele s novou multisystémovou lokomotivou Vectron do Slovinska. Ve středu ráno pak dorazil na vykládku do přístavu Koper. AWT to uvedla v tiskové zprávě.

AWT doposud obsluhovala přibližně deset vlaků týdně k hranicím se Slovinskem, kde náklad přejímal místní dopravce. „V současné době je možné zvýšit počet těchto vlaků, což zvýší počet přeprav skupiny PKP Cargo mezi státy ležícími od Baltského moře až po Jadran,“ uvedla firma v tikové zprávě.

První vlak bez přepřahu vezl automobily, přijel přes Rakousko z České republiky. Tuto možnost dala celé skupině akvizice většinového podílu slovinské společnosti Primol-Rail, která má licenci na poskytování služeb železniční dopravy ve Slovinsku. „Vzhledem k tomu, že skupina PKP Cargo má licenci k provozu mimo jiné v Polsku, České republice, na Slovensku, v Maďarsku a Rakousku, je nyní schopna s použitím pouze jedné vícesystémové lokomotivy provozovat vlaky z Polska až po slovinsko-italskou hranici a do slovinského přístavu Koper, jednoho z největších přístavů na Jadranu,“ doplnil předseda představenstva AWT Maciej Walczyk.

Tagy AWT Slovinsko Top
34 komentářů