Video: Tři metry od sebe. Jak United natáčely za letu 737-800 ve svém novém nátěru

Nové zbarvení United Airlines. Foto: UnitedNové zbarvení United Airlines. Foto: United

Čtvrtá největší letecká společnost podle počtu cestujících na světě změní barevnou podobu svých letadel. Dva týdny po představení prvního letadla

Čtvrtá největší letecká společnost podle počtu cestujících na světě změní barevnou podobu svých letadel. Dva týdny po představení prvního letadla v novém zbarvení ukázaly United Airlines i video, jak se nové letadlo fotí a natáčí za letu.

Video zachycuje průběh natáčení Boeingu 737-800 (s nepříliš rozšířeným typem wingletů používaných dosud hlavně na Boeingu 737 MAX) registrace N37267 při letu nad Kalifornií a západním pobřeží USA ve výšce zhruba 17 tisíc stop. United si na natáčení a fotografování najalo společnost Wolfe Air Photography, která boeing snímala z letadla Learjet 25B. Ukazuje i chvíle, kdy letadla letěla kvůli nejlepší záběru jen tři až šest metrů od sebe.

Nové zbarvení letadel United na první pohled nepřináší zásadní změny: nadále firma zůstává u tradičního glóbu, na směrovce bude ještě větší než dříve. Glóbus má připomínat globální síť aerolinky, která aktuálně létá do 355 destinací, od června nově také do Prahy. Z letadel ale zcela zmizí zlatá barva. Výrazně větší je také nápis United na trupu letadla.

Záběry z natáčení letadel ve vzduchu jsou velmi populární, což dokazuje loňské video Air France a jejich reklamního spotu na Dreamliner.

Stávající zbarvení United Airlines. Foto: Raimond Spekking / Wikimedia CommonsNové zbarvení United Airlines. Foto: UnitedNové zbarvení United Airlines. Foto: United
Tagy united airlines
5 komentářů