737 MAX zase v problémech. Boeing United Airlines zůstal po přistání v trávě

Boeing 737 MAX United Airlines. Zdroj: United AirlinesBoeing 737 MAX United Airlines. Zdroj: United Airlines

K incidentu došlo pouhý den poté, co vyšlo najevo vyšetřování zaseknutých pedálů směrovky stejného typu letounu.

Na letišti v americkém Houstonu zasahovaly záchranné složky u letounu Boeing 737 MAX 8 letecké společnosti United Airlines. Z fotografií, které publikovali svědci události na sociálních sítích vyplývá, že stroj zůstal po přistání mimo dráhu.

Americký Federální úřad pro letectví (FAA) napsal, že letadlo sjelo při výjezdu z ranveje na pojezdovou dráhu do trávy. Událost bude vyšetřovat, další informace zatím nezveřejnil.

K incidentu došlo na letu UA2477 z Memphisu do Houstonu. Havarovaný letoun nese registraci N27290. Všech 160 cestujících a šest členů posádky jej bezpečně opustilo, nikdo nebyl zraněn. Provoz letiště pokračuje bez přerušení.

Boeing s letouny 737 MAX neprožívá v poslední době zrovna šťastné období. Teprve včera oznámila Národní rada pro bezpečnost dopravy v USA (NTSB), že vyšetřuje incident z minulého měsíce, při kterém se jinému MAXu United zasekly během přistání na letišti Newark pedály směrového řízení.

Stroje se po několikaletém klidu dostaly opět do pozornosti nejen médií, a to po lednovém upadnutí části trupu z letu dopravce Alaska Airlines.

Další problém Boeingu 737 MAX. NTSB vyšetřuje incident se zaseknutými pedály směrovky

Tagy 737 max 737 MAX 8 Boeing 737 MAX boeing 737 MAX 8 United united airlines
52 komentářů