Video: Drama v Istanbulu. Nákladní Boeing 767 přistál bez vysunutého příďového podvozku

Nouzové přistání Boeingu 767 společnosti FedEx v Istanbulu. Foto: CNA / Youtube.comNouzové přistání Boeingu 767 společnosti FedEx v Istanbulu. Foto: CNA / Youtube.com

Letadlo po nouzovém přistání nezačalo hořet.

K nouzovému přistání nákladního letadla Boeing 767-300 došlo včera na letišti v Istanbulu. Piloti při prvním pokusu o přistání zjistili, že se jim nepodařilo vysunout příďový podvozek a museli požádat o nouzové přistání za asistence hasičů a záchranářů.

Necelých deset let staré letadlo registrace N110FE patří společnosti FedEx, letělo z Paříže do Istanbulu. Průběh celého letu je možné sledovat na Flightradar24.com.

Posádka po zjištění, že nedošlo k vysunutí příďového podvozku, přerušila přistávání. Při druhém přiblížení následoval průlet nad dráhou, při kterém pozemní personál pilotům potvrdil, že skutečně nedošlo k vysunutí podvozku. Po třetím přiblížení došlo k nouzovému přistání. Na videu je patrné dosednutí jen na zadní podvozky. Přední část drhla při brždění o ranvej, letadlo ale naštěstí nezačalo hořet. Piloti se evakuovali z letadla bez zranění.

Příčiny události nejsou známy, budou předmětem vyšetřování. Turecké ministerstvo dopravy uvedlo, že za incident může selhání hydraulického zařízení.

Tagy Boeing 767 FedEx nevysunutí předního podvozku nouzové přistání
15 komentářů