SkyTaxi rozšiřuje flotilu, v Ostravě umístilo třetí Boeing 767

Přivítání nejnovějšího Boeingu 767 letecké společnosti SkyTaxi v Ostravě. Zdroj: Letiště OstravaPřivítání nejnovějšího Boeingu 767 letecké společnosti SkyTaxi v Ostravě. Zdroj: Letiště Ostrava

Trojice nákladních Boeingů 767 v Mošnově parkuje a létá odtamtud na jednotlivých ad-hoc letech. Firma má na tamním letišti také technické zázemí.

Polská letecká společnost SkyTaxi zaměřená na nákladní dopravu rozšířila svou flotilu o další Boeing 767. Nejnovější přírůstek ve verzi 767-300F nese registraci SP-MRG a připojí se ke dvěma Boeingům 767-200F, mimo jiné bázovaným na ostravském letišti.

Ostravská báze SkyTaxi tak bude čítat již tři nákladní Boeingy 767. Základna pro Letiště Leoše Janáčka znamená, že dopravce na něm má registrovanou českou pobočku, provádí tam údržbu letadel a má tam rovněž technické zázemí.

„Letadla SkyTaxi u nás parkují a létají odtud jednotlivé ad-hoc lety pro své zákazníky,“ uvedl za Letiště Ostrava Ondřej Musil, manager pro pasažérskou přepravu.

Nový Boeing 767 ve flotile SkyTaxi byl pronajat od americké leasingové společnosti Cargo Aircraft Management (CAM). Jde o letadlo původně určené pro cestující, které bylo přestavěno na nákladní verzi. Stroj pochází z roku 1992, upraven do cargo varianty byl v minulém roce ve firmě Israel Aerospace Industries v Tel Avivu.

V loňském roce dosáhla společnost SkyTaxi čistého zisku v přepočtu více než 220 milionů korun. Velká část půjde na navýšení doplňkového kapitálu, téměř 30 milionů korun pak zamíří na výplatu dividend. Informoval o tom Rynek Lotniczy.

„SkyTaxi je velmi spokojeno s flexibilitou, kterou ostravské letiště nabízí, a podporou, které se nám dostává. Vybavení a podpora zaměstnanců je skvělá, což nám zde umožňuje budovat vlastní síť se základnou,“ uzavřel Greg Rybczynski, generální ředitel společnosti SkyTaxi.

Tagy 767 boeing Boeing 767 cargo letecká nákladní doprava Letiště Ostrava mošnov OSR SkyTaxi
15 komentářů