Válka neválka, v Oděse dokončili přestavbu dalších českých tramvají T3

Předání další tramvaje Odyssey Max v Oděse. Foto: OděsgorelektrotransPředání další tramvaje Odyssey Max v Oděse. Foto: Oděsgorelektrotrans

Jde o čtvrtou tramvaj, která vznikla přestavbou řady T3.

Oděský dopravní podnik Oděsgorelektrotrans i přes válku pokračuje v modernizačním programu svých tramvají. V pátek jeho zaměstnanci představili další tramvaj Odyssey MAX. Ta vzniká přestavbou českých tramvají T3.

Třicetimetrovou tříčlánkovou tramvaj představil Oděsgorelektrotrans v pátek. Jde již o čtvrtou tramvaj tohoto typu, první vyjela v roce 2019. Tramvaj je částečně nízkopodlažní, kapacita je až 280 cestujících, z toho 62 sedících. Síť tramvajových tratí v Oděse měří 197 kilometrů, rozchod kolejí je 1 524 mm.

„Provádět modernizaci v této době je složité. Jsem si jistý, že po našem vítězství budeme pokračovat v systematické obnově tramvajoví dopravy,“ řekl starosta Oděsy Gennadij Truchanov.

Pokračování modernizace v Oděse je v kontrastu se situací v Charkově, kde naopak Rusové zničili tramvajovou vozovnu.

Předání další tramvaje Odyssey Max v Oděse. Foto: OděsgorelektrotransPředání další tramvaje Odyssey Max v Oděse. Foto: OděsgorelektrotransPředání další tramvaje Odyssey Max v Oděse. Foto: OděsgorelektrotransPředání další tramvaje Odyssey Max v Oděse. Foto: OděsgorelektrotransPředání další tramvaje Odyssey Max v Oděse. Foto: OděsgorelektrotransPředání další tramvaje Odyssey Max v Oděse. Foto: Oděsgorelektrotrans
Tagy Oděsa Oděsgorelektrotrans Odyssey Max T3
45 komentářů