Nové tramvaje pro Oděsu dodá sdružení vedené Tatra-Yug

Tramvaj K1T306 v Kyjevě. Foto: Tatra-YugTramvaj K1T306 v Kyjevě. Foto: Tatra-Yug

Dodávka tramvají má být zahájena po ukončení války.

Dopravní podnik Odesmiskelektrotrans, který zajišťuje provoz v ukrajinské Oděse, nakoupí celkem 13 nízkopodlažních tramvají K1T306 od sdružení vedeného ukrajinskou společností Tatra-Yug (Tatra-Jug). Stejná vozidla už dříve objednal Kyjev.

Soutěž na dodávku nových tramvají začala ještě před napadením Ukrajiny Ruskem, k podpisu smlouvy došlo v prosinci. Nákup vozidel bude dopravce financovat s podporou Evropské investiční banky. Podpis kontraktu oznámil dopravce a výrobce na svých stránkách. K zahájení výroby má dojít po ukončení války.

Tramvaj má 59 míst k sezení, zvládne přepravit až 260 cestujících. V kabině jsou instalovány přední a zadní kamery pro záznam provozu a interiéru uvnitř. Tramvaj je vybavena automatickým systémem počítání cestujících.

Ještě před válkou dodal Tatra-Yug stejný typ tramvají do Kyjeva, celkem jich je 11. Firma vznikla v 90. letech jako společný podnik ukrajinských partnerů a českého výrobce tramvají ČKD. V minulosti uspěla s dodávkou tramvají do egyptské Alexandrie.

Tramvaj K1T306. Foto: Tatra-YugTramvaj K1T306. Foto: Tatra-YugTramvaj K1T306 v Kyjevě. Foto: Tatra-Yug
Tagy Oděsa Odesmiskelektrotrans Tatra-Jug Tatra-Yug
6 komentářů