Wizz Air expanduje na Ukrajině, z Pardubic bude nově létat do Oděsy a Charkova

Airbus A320 společnosti Wizz Air. Foto: Letiště PardubiceAirbus A320 společnosti Wizz Air. Foto: Letiště Pardubice

Wizz Air bude z Pardubic na Ukrajinu nabízet již čtyři linky.

Letecká společnost Wizz Air posílí svoji přítomnost v Pardubicích. V rámci dnes oznámené velké expanze na Ukrajině otevře dvě nová spojení z Pardubic. Začne létat do Charkova a Oděsy.

Jde o reakci na nově podepsanou dohodu o otevřeném nebi mezi Ukrajinou a Evropskou unií. Ta ukončí dosavadní omezený provoz, kdy byl počet dopravců mezi Ukrajinou a letišti v EU regulován. Letenky z Pardubic jsou již v rezervačním systému v prodeji.

Wizz Air oznámil nové linky s velkým předstihem. Z Pardubic bude létat do Oděsy dvakrát týdně od 2. července příštího roku. Lety jsou naplánovány na úterý a sobotu. Podle času letů obslouží linku do Oděsy letadlo z kyjevské základny. Po příletu do Pardubic z Kyjeva v 7.55 odletí v 8.25 do Oděsy, kde bude v 11.25 a následně se vrací v 11.55 do Pardubic s příletem ve 13.05. Teprve pak odletí do Kyjeva.

Linka do Charkova bude v provozu ve čtvrtek a v neděli o měsíc dříve: od 2. června. Obslouží ji letadlo ze základny ve Lvově. Z Pardubic poletí v 7.10, v Charkově bude v 10.35. Zpět s Charkova letí v 11.10, v Pardubicích je ve 12.40.

Ceny zpátečních letenek začínají na 798 Kč bez zavazadla pro členy Wizz Discount Club v případě linky do Charkova, do Oděsy na 1248 Kč.

Až 12 letů na Ukrajinu týdně

Wizz Air aktuálně létá z Pardubic do Lvova dvakrát týdně, od listopadu chce počet rotací navýšit na tři týdně a postupně na čtyři. Do Kyjeva létá třikrát týdně, postupně navyšuje podle rezervačního systému počty letů na čtyři týdně. Příští léto tak bude nabízet dopravce až 12 párů letů na Ukrajinu týdně. Kromě Wizz Air létá do Pardubic pravidelně jen Ryanair s linkou do Alicante, ta má zůstat i příští rok, stejně jako v minulosti jen přes sezónu. Dříve z Pardubic létal ještě ukrajinský SkyUp, ten se zatím ale nevrátil.

Wizz Air den po podpisu smlouvy s EU oznámil umístění dalších sedmi letadel na Ukrajinu na základny v Kyjevě a Lvově. Celkově dnes dopravce oznámil otevření 26 nových linek. Lze očekávat, že ho brzy budou následovat i další nízkonákladoví dopravci.

Tagy Charkov letecké spojení Česko - Ukrajina Letiště Pardubice Oděsa PED-HRK PED-ODS Wizz Air
32 komentářů