V Uhříněvsi vykolejila lokomotiva Metransu, provoz byl dvanáct hodin omezen

Vykolejená lokomotiva společnosti Metrans Rail v Praze - Uhříněvsi. Foto: Roman Štěrba / Správa železnicVykolejená lokomotiva společnosti Metrans Rail v Praze - Uhříněvsi. Foto: Roman Štěrba / Správa železnic

Strojvedoucí projel návěst zakazující jízdu a rozřízl výhybku, nikdo nebyl zraněn.

(aktualizováno 21: 25) Provoz na koridoru mezi Prahou a Benešovem dnes omezila chyba strojvedoucího společnosti Metrans Rail. Posunující lokomotiva zde projela návěst zakazující jízdu, rozřízla výhybku a následně vykolejila.

Mimořádnou událost, ke které došlo ve stanici Praha–Uhříněves v 9:10, potvrdili mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová a generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. „Odhadovanou škodou na trati jsou dva miliony korun,“ řekl Kučera. Při nehodě nebyl nikdo zraněn ani usmrcen, Drážní inspekce ji dál šetřit nebude.

Od rána nehoda omezovala provoz. „Jezdí se po jedné traťové koleji, provoz ale nebyl zastaven,“ řekla Pistoriusová. Na místo míří nehodový vlak z Děčína, který lokomotivu vrátí zpět na koleje. Vlaky nabírají minimální zpoždění. K nakolejení došlo kolem 21. hodiny.

V Uhříněvsi vykolejila lokomotiva Bombardier TRAXX řady 386, škodu na drážním vozidle je odhadnuta na půl milionu korun. Jde o první vykolejení tohoto typu lokomotivy v Česku. Druhý až třetí největší nákladní železniční dopravce v zemi zaznamenal naposledy větší mimořádnou událost v květnu 2018, kdy v Ústí nad Labem vjel do postavené cesty osobnímu vlaku.

Tagy Bombardier Traxx drážní inspekce Metrans Rail Správa železnic vykolejení vlaku
57 komentářů