dkv-spojujeme

V Praze příští týden nepojedou tramvaje mezi Andělem a Újezdem

Tramvaj na zastávce Moráň na Karlově náměstí. Foto: Praha.euTramvaj na zastávce Moráň na Karlově náměstí. Foto: Praha.eu

Dopravní podnik hlavního města Prahy chystá na příští týden opravu tramvajových kolejí mezi Andělem a Újezdem. Provoz tramvají bude v

Dopravní podnik hlavního města Prahy chystá na příští týden opravu tramvajových kolejí mezi Andělem a Újezdem. Provoz tramvají bude v obou směrech přerušen od nedělního do čtvrtečního rána (cca 4:30 hod.). To naruší provoz především páteřní linky číslo 9.

Devítka a noční tramvaje 98 a 99 budou v úseku Anděl – Národní divadlo odkloněny přes zastávky Zborovská a Jiráskovo náměstí. Linka číslo 12 bude ve směru od Výstaviště Holešovice zkrácena do zastávky Malostranská (na nábřeží Edvarda Beneše). Dál bude pokračovat jako linka číslo 15 k Olšanským hřbitovům.

V opačném směru od hřbitovů bude patnáctka zkrácena do zastávky Malostranská (na nábřeží Edvarda Beneše), kde se naopak změní na číslo 12 a pojede k Výstavišti Holešovice. Všechny spoje linky číslo 16 budou vedeny v trase Sídliště Řepy – Lehovec. Linka číslo 20 bude zrušena.

Zavedené tramvajové linky
V denním provozu budou zavedeny linky č. 29 (v trase Divoká Šárka – Nádraží Veleslavín – Dejvická – Hradčanská – Malostranská – Újezd – Národní třída – Václavské náměstí – Hlavní nádraží – Olšanská – Biskupcova – Spojovací) a č. 30 (v trase Sídliště Barrandov – Smíchovské nádraží – Anděl – Kotlářka – Motol – Sídliště Řepy; v úseku Kotlářka – Sídliště Řepy budou v provozu pouze vybrané spoje ve špičkách pracovních dnů).

Změny v zastávkách tramvají
Zřizují se zastávky Malostranská (pro oba směry) na nábřeží Edvarda Beneše. V trase Na Knížecí – Anděl – Újezd bude zavedena náhradní autobusová doprava X20 (v denním provozu) a X98 (v nočním provozu).

Tagy anděl dpp praha tramvaje Újezd výluka
Žádné komentáře