V Praze bude do konce roku jezdit dvacet nových midibusů od Solarisu

Midibus Solaris Urbino 10,5. Foto: SolarisMidibus Solaris Urbino 10,5. Foto: Solaris

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) převezme do konce letošního roku prvních dvacet midibusů Solaris Urbino 10,5. Vyplývá to z

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) převezme do konce letošního roku prvních dvacet midibusů Solaris Urbino 10,5. Vyplývá to z prováděcí smlouvy, kterou zveřejnil v registru smluv.

Nákup je pokračováním letos v únoru uzavřené rámcové smlouvy na až 60 vozů kategorie midibus a midibus plus. V případě Solarisu může DPP nakoupit až 40 autobusů, 20 menších midibusů SOR BN9,5 může dodat SOR Libchavy.

Jedem midibus Solaris Urbino 10,5 vychází na 5,5 milionu korun, hodnota prvního kontraktu je 110,9 milionu korun bez DPH včetně šesti diagnostických sad. Záruka bude na pět let.

DPP už při podpisu rámcových smluv uvedl, že midibusy od Solarisu by se měly objevit na linkách 101 (Tolstého – Skalka – Zentiva) a 138 (Ústav Akademie věd – Sídliště Spořilov – Skalka – Sídliště Skalka). Vozidla má Solaris dodat do vršovických garáží.

Pro DPP půjde o premiéru s nasazením vozidel kategorie midibus plus, žádný takový vůz dosud ve flotile nemá. „Oba tendry nám opět potvrdily, že se DPP vyplatilo neslevovat ze svých nároků na 5letou záruční dobu a servis vozů vlastními silami. Ukazuje se, že tyto podmínky dokážou splnit nejen čeští výrobci, ale také zahraniční, v tomto případě společnost Solaris Bus & Coach S.A. patřící do významné španělské skupiny CAF,“ řekl po podpisu smlouvy Jan Barchánek, vedoucí jednotky Provoz Autobusy DPP. Naráží tak na nedávno zrušenou soutěž na velkokapacitní autobusy, kam nepřišly žádné nabídky i kvůli pětileté záruce.

Solaris Urbino 10,5 – základní technické údaje:

Typ: Urbino 10

Výrobce: Solaris Bus & Coach S.A.

Délka: 10 500 mm

Šířka: 2 550 mm

Výška: 3 050 mm

Počet dveří: 3

Obsaditelnost: 86 osob

Motor: Cummins ISB6.7 E6 280B, vznětový šestiválec

Emisní norma: EURO VI

Objem válců: 6 692 cm3

Převodovka: VOITH DIWA 6, automatická čtyřstupňová

Tagy 5 Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp praha Solaris Solaris Urbino 10
17 komentářů