V Plzni od pondělí omezí jízdní řády, reagují na vládní opatření

Tramvaj EVO2 na konečné na Borských polích. Foto: PMDPTramvaj EVO2 na konečné na Borských polích. Foto: PMDP

Podle původních plánů mělo už v pondělí dojít k plné obnově jízdních řádů.

Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) od pondělí 4. ledna omezí proti původním plánům provoz některých autobusových, trolejbusových a tramvajových linek. Důvodem je očekávaný pokles v souvislosti s vládními opatřeními proti šíření pandemie koronaviru.

O škrtech informovaly PMDP na svých stránkách. Původně mělo dojít od pondělí k plné obnově jízdního řádu, ta ale nenastane. „V pracovních dnech dochází na všech linkách k mírnému prodloužení provozního intervalu v období přepravní špičky – na linkách 1 a 2 k prodloužení z 5 minut na 6 minut, na lince 4 k prodloužení z 2–3 minut na 4 minuty,“ uvedl dopravce na svých stránkách.

V nedělním a svátečním provozu dochází v dopoledních hodinách k prodloužení provozního intervalu na linkách 1, 2 i 4 ze 7,5 minut na 10 minut. U trolejbusů dochází ke zrušení spojů nebo zkrácení u linky 10 z Černic na Čechurov. U linky 12 dochází ke zkrácení části dopoledních spojů z Nové Hospody na Zátiší. U autobusů nastane změna například na lince 29. Počet spojů zajíždějících do zastávek Obchodní a Obchodní rondel bude zredukován.

Jde o drobné úpravy, reflektující aktuální poptávku po přepravě a změny jsou do 1% celkového výkonu,“ řekl mluvčí PMDP René Vávro.

Podle něj úpravy provozu tramvajových linek ve špičkách pracovních dnů souvisejí s předpokládaným setrváním pandemie na úrovni PES 4, což způsobí nižší počty cestujících během přepravních špiček. „Jakmile dojde ke zlepšení situace, dojde k opětovné reakci na skutečnou poptávku. Veškeré změny souvisejí s průběžnou optimalizací provozu zejména dle vývoje počtu cestujících,“ dodal Vávro.

Tagy omezení dopravy kvůli koronaviru Plzeň Plzeňské městské dopravní podniky PMDP
16 komentářů