V Plzni bude na jeden den MHD zcela zdarma. Pouze pro majitele řidičských průkazů

Tramvaj Škoda 40T PMDP, vozovna Slovany. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářTramvaj Škoda 40T PMDP, vozovna Slovany. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Akce má řidičům ukázat výhody MHD.

Plzeň se letos rozhodla pro netradiční způsob připomenutí Evropského týdne mobility. Na jeden den umožní všem majitelům řidičského průkazu bezplatné cestování městskou hromadnou dopravou.

Oznámily to Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) na svých stránkách. Evropský týden mobility je iniciativou Evropské komise na podporu udržitelné mobility. Vyvrcholením je Den bez aut, který letos připadá na 22. září.

Kvalita plzeňské MHD je opravdu na vysoké úrovni. Proto jsme se rozhodli ukázat výhody veřejné dopravy i těm, kteří standardně jezdí autem,“ vysvětlil své plány PMDP.

Nejprve lidem ve středu 20. září mezi 14. a 18. hodinou v točně U Zvonu zástupci města a PMDP zájemcům zodpoví možné dotazy a předají informace o výhodách městské veřejné dopravy. Chybět nebude ani výstava, nejmodernější bateriový trolejbus nebo doprovodný program.

O dva dny později, v pátek 22. září, bude MHD po celý den zdarma. „Jedinou podmínkou bude řidičský průkaz, kterým se cestující při případné přepravní kontrole prokáže. Pátek tak bude ideálním dnem, kdy si mohou MHD vyzkoušet i ti, kteří standardně po městě jezdí autem,“ uvedl dopravce. V Plzni věří, že takto přesvědčí co nejvíce řidičů, aby nechali auto doma a využili MHD.

Tagy Den bez aut Plzeňské městské dopravní podniky PMDP
44 komentářů