dkv-spojujeme

V Ostravě přemýšlejí o využití vleček AWT k přepravě návštěvníků do ZOO

Lokomotiva 753, nákladní vlak s auty, foto: AWT/PKP CargoLokomotiva 753, nákladní vlak s auty, foto: AWT/PKP Cargo

Město Ostrava uvažuje o využití vleček společnosti AWT k přepravě lidí. Nabízí se především spojení do ZOO, kde návštěvníků přibývá

Město Ostrava uvažuje o využití vleček společnosti AWT k přepravě lidí. Nabízí se především spojení do ZOO, kde návštěvníků přibývá a zároveň se nedostává parkovacích míst. AWT už podepsala s městem memorandum na přípravě projektu Dopravní obslužnost ZOO Ostrava, který je součástí plánu rozvoje města v příštích pěti letech. AWT to oznámila v tiskové zprávě.

„Víme, že využití železničního vlečkového systému AWT spojujícího centrum Ostravy se sídelními a průmyslovými oblastmi regionu pro osobní dopravu je technicky i provozně proveditelné. Dnes se nově opírá i o konkrétní zájem města prověřit tuto možnost dopravy osob po železniční vlečce AWT mezi městskými dopravními uzly a lokalitami volnočasových aktivit Ostravanů i návštěvníků, především ZOO Ostrava, Dolními Vítkovicemi, případně Karolinou či Dolem Michal,“ uvedl technický ředitel AWT Bohumil Bonczek.

Projekt Dopravní obslužnost ZOO Ostrava zahrnuje využití vleček AWT pro přepravu návštěvníků do zoologické zahrady z ostravských vlakových nádraží. Součástí plánu je také vybudování související dopravní infrastruktury, například nástupišť, přejezdů, pěší komunikace či dalšího vchodu do ZOO v blízkosti spodního parkoviště, kudy železniční trať AWT vede.

Po podpisu memoranda bude následovat zadání studie proveditelnosti projektu.

Tagy AWT ostrava vlečky zoo
8 komentářů