V Opočně se dočkali stavby obchvatu, první část vyjde na 145 milionů

Stavba obchvatu Opočna. Pramen: Královéhradecký krajStavba obchvatu Opočna. Pramen: Královéhradecký kraj

V Opočně začala minulý týden stavba dlouho očekávaného obchvatu v podobě přeložky silnice druhé třídy číslo 298. Obchvat je zahrnut

V Opočně začala minulý týden stavba dlouho očekávaného obchvatu v podobě přeložky silnice druhé třídy číslo 298. Obchvat je zahrnut pod akci rozšíření průmyslové zóny Kvasiny. První část obchvatu měřící zhruba dva kilometry by měla být hotova v srpnu příštího roku. Náklady činí 145 milionů.

„Obchvat podstatně zlepší životní prostředí v centru Opočna. Hlavně zajistíme bezpečnost všech Opočeňáků, zejména dětí, které každý den na cestě do školy ohrožují projíždějící automobily na silně přetížené komunikaci,“ uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Stavba je rozdělena do dvou částí. V první etapě vybudují silničáři komunikaci, která obejde město ze severu. Začne na kruhovém objezdu, který vznikne na křižovatce silnic vedoucích z Opočna na Bohuslavice a České Meziříčí. Napojí se za městem na silnici II/298 vedoucí na Dobrušku.

Druhá etapa zahrnuje úsek od okružní křižovatky přes přemostění Zlatého potoka a napojí se na silnici ve směru Ledce a Třebechovice. Součástí stavby je rovněž mimoúrovňové křížení cyklostezky Opočno – Dobruška.
Silnice II/298 odvede významnou část dopravy z průmyslové zóny.

V současné době je osobní i těžká nákladní doprava vedena městem. Nová komunikace bude sloužit také jako spojnice mezi regionálními centry Dobruškou a Hradcem Králové a jako hlavní přístupová komunikace do rekreačních oblastí Orlických hor.

Investorem stavby je Královéhradecký kraj, zhotovitelem firma M-Silnice. Na financování stavby obchvatu města Opočna se podílí ministerstvo průmyslu a obchodu a Královéhradecký kraj.

Tagy obchvat Opočno
5 komentářů