V Mostě a Litvínově přebírají další autobusy SOR, dopravce ruší spoje kvůli nedostatku řidičů

Autobus SOR NS12. Foto: Dopravní podnik měst Mostu a LitvínovaAutobus SOR NS12. Foto: Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova

Počet autobusů SOR NS 12 v Mostě a Litvínově stoupl na 13.

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova nasazuje postupně do provozu další čtyři autobusy SOR NS 12. Jde o dodávku na základě smlouvy, kterou dopravce se SOR Libchavy uzavřel letos v únoru. Mostem a Litvínovem vlastněný podnik čelí ale personální krizi a chybí mu řidiči. Kvůli tomu už ruší některé spoje.

Dodávkou z nové smlouvy v hodnotě 21,25 milionů korun stoupne počet nových dieselových autobusů NS 12 v Mostě a v Litvínově na 13. Most byl prvním městem, kde tyto autobusy začaly v Česku jezdit.

Autobusy splňují normu EURO 6, jsou celé nízkopodlažní,“ řekl Daniel Dunovský, ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova. Jsou vybaveny kamerovým systémem, informačním systémem nebo počítadlem cestujících. Autobusy s evidenčními čísly 73 a 74 budou jezdit v Litvínově, další dva s evidenčními čísly 75 a 76 pak budou do provozu nasazeny v Mostě.

Nové autobusy zařazuje dopravce v době, kdy se potýká s akutním nedostatkem řidičů. Firma to přiznává na svých stránkách, kde nabízí nově přijatým řidičům i náborový příspěvek 30 tisíc korun. Kvůli nedostatku šoférů musí dopravce některé spoje rušit.

Tagy Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova SOR NS 12
15 komentářů