SOR dodá další autobusy do Mostu, porazil Solaris a Iveco

Autobus SOR NS12. Foto: Dopravní podnik měst Mostu a LitvínovaAutobus SOR NS12. Foto: Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova

Společnost SOR Libchavy dodá další čtyři nízkopodlažní autobusy NS12 Dopravnímu podniku měst Mostu a Litvínova. Hotové mají být do konce

Společnost SOR Libchavy dodá další čtyři nízkopodlažní autobusy NS12 Dopravnímu podniku měst Mostu a Litvínova. Hotové mají být do konce roku.

Vítězství SOR Libchavy vyplývá z údajů v registru smluv a na profilu zadavatele. SOR vyhrál loni v Mostě jinou zakázku na dodávku pěti dvanáctimetrových autobusů. Další čtyři autobusy by měly být prakticky stejně vybavené.

Vozy budou vybaveny vnitřním kamerovým systémem, včetně čelní kamery, a USB porty pro dobíjení drobné elektroniky, bude jich nejméně pět. Všechny dveře vozidla budou vybaveny automatickým počítáním cestujících pracujícím na principu infra senzoru. Součástí dodávky bude i software na vyhodnocování obsazenosti vozidla na jednotlivých zastávkách (nástup/výstup/počet cestujících).

Dopravní podnik za ně zaplatí 21,769 milionu korun. Jeden autobus přijde na 5,349 milionu korun. Cena je zhruba o 200 tisíc korun vyšší za autobus než v případě první zakázky. SOR porazil cenou ostatní konkurenty. Solaris podal nabídku za 22,6 milionu korun, dealer Iveca KAR Group za 23,96 milionů korun.

Tagy Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova Litvínov most SOR Libchavy SOR NS12
24 komentářů