SOR dodá další autobusy do Mostu a Litvínova. Dopravce čeká do konce února poslední novou tramvaj

Autobus SOR NS12. Foto: Dopravní podnik měst Mostu a LitvínovaAutobus SOR NS12. Foto: Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova

Do konce roku bude v Mostě a Litvínově jezdit už třináct autobusů SOR NS 12.

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova nakoupí další čtyři autobusy SOR NS 12. Zaplatí za ně 21,25 milionu korun. Modernizace vozového parku pokročí i v případě tramvají.

Vyplývá to z nově uzavřeného kontraktu v registru smluv. Dopravní podnik obou měst byl prvním v zemi, kde došlo k nasazení autobusů SOR NS 12. SOR Libchavy vyhrál veřejnou soutěž, která na nákup čtyř autobusů proběhla. Všechny autobusy mají být dodány do 3. prosince letošního roku.

Pro SOR jde o třetí zakázku s novými autobusy v Mostě, kterou vyhrál, poslední kontrakt uzavíral dopravce loni v lednu. Oproti poslednímu kontraktu je nová zakázka o necelého půl milionu korun levnější. Celkem bude mít dopravce ve flotile už 13 těchto autobusů.

Vozy budou vybaveny vnitřním kamerovým systémem, včetně čelní kamery, a USB porty pro dobíjení drobné elektroniky, bude jich nejméně pět. Všechny dveře vozidla budou vybaveny automatickým počítáním cestujících pracujícím na principu infra senzoru. Součástí dodávky bude i software na vyhodnocování obsazenosti vozidla na jednotlivých zastávkách (nástup/výstup/počet cestujících).

Do konce února se v Mostě objeví také poslední nová dvoučlánková tramvaj EVO 2. Završí se tak dodávka tramvají za evropské dotace ze soutěže, kam se neměl šanci přihlásit nikdo jiný než společnost Pragoimex.  Dopravce soutěžil dodávku celkem pěti nových tramvají ve dvou různých tendrech.

Tagy Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova DPmML EVO2 Litvínov most Pragoimex SOR Libchavy SOR NS 12
28 komentářů