V Liberci zmizí další kus metrového rozchodu, tramvaje nepojedou dva týdny

Tramvaj s metrovým rozchodem na otočce Viadukt v Liberci. Od příštího týdne se sem již nedostane. Foto: FB Bovera clubTramvaj s metrovým rozchodem na otočce Viadukt v Liberci. Od příštího týdne se sem již nedostane. Foto: FB Bovera club

Historické tramvaje se už v Liberci nedostanou k nádraží ani k viaduktu.

Cestující v Liberci čekají od soboty 26. února dva týdny výluky na tramvajové trati ve směru od Rybníčku k Viaduktu kolem nádraží. Důvodem je oprava trati v tomto úseku a její nahrazení panely typu BKV. Na nich už bude pouze jeden rozchod: 1435 mm.

Hlavní opravy proběhnou u zastávky Viaduktu, doprava bude zastavena od Rybníčku až do Dolního Hanychova. Omezení se dotkne i autobusů u nádraží. Od 26. února do 13. března pojedou autobusové linky č. 16, 22, 27, 30, 34, 36, 37 a 94 po objízdné trase. Tramvaje nahradí ve vyloučeném úseku autobusy. Kompletně je omezení popsáno na stránkách DPMLJ.

Omezení se dotkne i řidičů: Žitavská ulice bude od křižovatky s ulicí 1. máje po křižovatku s Hanychovskou ulicí (u Viaduktu) uzavřena. Křižovatka Žitavská x Hanychovská bude zcela uzavřena, nebude tak možné projet v žádném směru. Uzavřen bude hlavní vjezd na autobusové nádraží. Autobusy použijí výjezd do Vaňurovy ulice.

Oprava trati přinese i jednu z dalších změn. Liberec přijde o další úsek tramvajové trati s metrovým rozchodem, na opraveném úseku zůstane jen 1435 mm. Bovera club, který se zabývá tramvajovou historií v Liberci, proto o víkendu vypravil poslední tramvaje na otočku u Viaduktu. Od zahájení opravy se sem už historické tramvaje nedostanou. Ve městě budou moci jezdit už jen v úseku z vozovny do Lidových sadů.

Tagy Dopravní podnik města Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ rozchod 1000 mm výluka Žitavská
76 komentářů