V Liberci končí uzavírka Sokolské, šest linek MHD se vrátí na původní trasu

Sokolská ulice v Liberci. Foto: Liberec.czSokolská ulice v Liberci. Foto: Liberec.cz

Uzavírky vypuknou znovu na jaře.

V Liberci zítra otevřou znovu Sokolskou ulici, vytíženou komunikaci v širším centru města. Důvodem je plánované přerušení prací přes zimu. Rekonstrukce ulice se rozběhne znovu na jaře. První etapa skončila o týden dříve, než byl původní plán.

Otevření Sokolské oznámilo město na svém facebookovém profilu. „Prvním krokem byla výměna inženýrských sítí pod povrchem komunikace, která probíhala v úseku od křižovatky se Zhořeleckou ulicí po křižovatku s Pastýřskou ulicí od října letošního roku,“ uvedlo město. „Jsem rád, že se podařilo první etapu rekonstrukce dokončit s týdením předstihem. Tím máme komunikaci připravenou na kompletní povrchovou úpravu, se kterou začneme hned v březnu. Dokončení rekonstrukce tohoto úseku předpokládáme v létě 2024,“ říká náměstek primátora pro architekturu, veřejný prostor a dopravní stavby Jiří Janďourek.

Zmíněný úsek projde kompletní rekonstrukcí, ulice dostane zcela novou podobu významné městské třídy s novou výsadbou zeleně. Kromě nové vozovky přibudou cyklopruhy, vzniknou nová místa pro parkování a malý přestupní terminál regionální a městské autobusové dopravy.

Konec omezení znamená návrat linek MHD 13, 24, 26, 28, 32 a 51 na původní trasu, bude zrušena objízdná trasa Krajinskou ulicí a obnoveny zastávky U Dvora, Sokolská a Sokolská most.

Sokolská byla dříve součástí silnice I/14, po vybudování nové silnice ji Ředitelství silnic a dálnic převedlo na kraj, který se chystá ji převést městu. I proto Liberec platí většinu nákladů na opravu, celkem jde o 66 milionů korun za 370 metrů.  Silnice patří mezi nejvytíženější komunikace v krajském městě.

V Liberci začala rekonstrukce rušné Sokolské ulice, hotovo bude příští rok

Tagy liberec Sokolská
1 komentář