V Karviné vyjely nové autobusy, dostaly černobílý vizuál

Jeden z nových autobusů s inovovaným vzhledem pro karvinskou MHD. Zdroj: Transdev SlezskoJeden z nových autobusů s inovovaným vzhledem pro karvinskou MHD. Zdroj: Transdev Slezsko

Nová vozidla dodal do Karviné libchavský výrobce SOR.

Transdev Slezsko nasadil do provozu v karvinské MHD na základě získaného kontraktu sedm nových autobusů. Šest z nich je na dieselový pohon s normou EURO 6, vyrobil je SOR. Jeden na BioCNG dodalo Iveco. Do konce roku pak přibudou ještě dva nové elektrobusy.

Všechna vozidla dostala pozměněný vizuál, namísto zelenobílé barvy tradiční za dob 3ČSAD jsou nově černobílá s piktogramy a logy města a dopravce. Pro tepelný komfort v letních měsících jsou autobusy vybaveny maximálním možným zatmavením oken. Propustnost skel slunečními paprsky je díky tomu velmi omezena. Do jednoho autobusu se vejde až 80 cestujících, z toho 30 sedících.

Vozidla disponují klimatizací, teplota v kabině řidiče může být upravována separátně. Nechybí větší prostor pro dva kočárky, USB zásuvky, wi-fi či systémy pro automatické počítání cestujících a asistenci jízdy v jízdních pruzích.

Autobusový dopravce Transdev Slezsko získal smlouvu na zajištění provozu MHD v Karviné na dalších deset let. Vzešel z výběrového řízení. Nová vozidla se přidají k šesti stávajícím, které už doslouží v původních barvách. Jejich stáří je do čtyř let. Do budoucna se u nich počítá s výměnou za nová.

Dvě autobusové zastávky v Karviné získají nová jména. Karviná, Doly, Gabriela bude od 10. prosince Karviná, Doly, Šikmý kostel a Karviná, Darkov, pomocný závod bude od stejného data Karviná, Darkov, Karvinské moře.

Tagy ČSAD Karviná karviná Transdev Slezsko
30 komentářů