V Brně končí oprava Lesnické za 204 milionů, po tramvajích se vrací i auta

Tramvaje na Lesnické v Brně. Pramen: DPMBTramvaje na Lesnické v Brně. Pramen: DPMB

Ulice prošla kompletní rekonstrukcí včetně tramvajové trati, oprava trvala 11 měsíců.

Po necelém roce mohou dnes projet Lesnickou ulicí v Brně i auta. Skončila rozsáhlá rekonstrukce vodovodu, kanalizace, tramvajové trati, obnova povrchů i úprava zeleně. Práce vyšly na 204 milionů korun. Od konce září zde již jezdí tramvaje.

Auta do Lesnické nemohla od ledna. Od otevření pro tramvaje probíhaly na Lesnické dokončovací práce, které spočívaly zejména v úpravách chodníků, vjezdů a zelených pásů. „Rekonstrukce zasáhla vedle vodovodu a kanalizace či tramvajové trati i do lipové aleje. Celkem 29 stromů prošlo asanací. Alej doplnilo 23 habrů obecných, 27 javorů babyk a 21 kusů popínavého přísavníků trojcípého,“ uvedla primátorka města Markéta Vaňková.

Nově je povrch vozovky v Lesnické kryt tichým asfaltem, který snižuje hlučnost. Pěší mají kompletně předlážděné chodníky. Počet parkovacích míst zůstal stejný. „Během dnešního dne bude upraveno dopravní značení v ulici a vzápětí bude všem řidičům umožněn neomezený průjezd,“ uvedlo město v tiskové zprávě. Práce vyšly na 204,3 milionu korun.

Tagy brno Lesnická
11 komentářů