Brno zavádí do parkování v okolí Lesnické ulice princip květinky

Lesnická ulice v Brně. Foto: Mojebillboardy.czLesnická ulice v Brně. Foto: Mojebillboardy.cz

Z Lesnické kvůli rekonstrukci zmizí desítky míst, lidé budou moci parkovat v okolních zónách.

Až do konce letošního roku musí obyvatelé Černých Polí v Brně počítat s omezením možnosti parkování kvůli rekonstrukci Lesnické ulice. Město ale majitelům aut umožní parkování v okolních lokalitách.

Jde o takzvaný princip květinky, který umožňuje využít lidem z jedné parkovací oblasti i sousední oblasti. Radní tento týden schválili sloučení oblastí Erbenova a Jugoslávská do jedné. Ani jedna z nich dosud nemá regulované parkování. Sloučením se lidé z celé lokality dostali do sousedství oblastí 1-02 (Třída Kapitána Jaroše) a 1-03 (Bratislavská), v nichž už rezidentní parkování zavedené je. „Díky principu květinky si mohou vyřídit rezidentní a abonentní oprávnění a parkovat v kterékoli z ulic spadajících do všech zmíněných oblastí,“ vysvětlilo město v tiskové zprávě.

Mapa parkovacích oblastí v okolí Lesnické. Foto: Brno.cz

Mapa parkovacích oblastí v okolí Lesnické. Foto: Brno.cz

Kvůli rekonstrukci je z Lesnické vyloučena veškerá doprava. To povede k nutnosti místních hledat parkovací místa i v jiných ulicích. Pokud si lidé z Lesnické a okolí vyřídí rezidentní parkování, budou moci parkovat i tam, kde by za normálních okolností nemohli.

Změna oblasti bude provedena pouze na dobu rekonstrukce. Platná bude od 1. února s předpokládaným ukončením v prosinci letošního roku. Po otevření Lesnické se nová oblast 4-01 ohraničená ulicemi Drobného, Merhautova a Provazníkova opět rozdělí na původní oblast 4-01 (Drobného, Merhautova, Lesnická) a 4-03 (Lesnická, Merhautova, Provazníkova). Spuštění rezidentního parkování je v těchto oblastech plánováno na rok 2022.

Tagy brno Černá Pole Lesnická
24 komentářů