V Brně po devíti měsících končí tramvajová výluka na Lesnické

Tramvaje na Lesnické v Brně. Pramen: DPMBTramvaje na Lesnické v Brně. Pramen: DPMB

Zastávky Tomanova a Zemědělská jsou nově bezbariérové a vybavené elektronickými panely.

Do Lesnické ulice v Brně se v pondělí vrátí tramvaje, které sem od letošního 9. ledna nemohly kvůli kompletní rekonstrukci ulice. Oznámil to Dopravní podnik města Brna (DPMB). Práce na kanalizaci a vodovodu jsou hotové, povrch vozovky a obnova chodníků má skončit do konce listopadu. Automobilová doprava se do ulice vrátí na přelomu listopadu a prosince.

S ukončením výluky se na svou původní trasu vrátí tramvaj číslo 9 a noční linka N93. Linka 46 bude do konce října dočasně ukončena v zastávce Zemědělská a neobslouží tak zastávku Erbenova. Oblastí bude nově projíždět tramvajová linka 7, která má být na své trase Lesná – Malinovského náměstí – Švermova náhradou za linky 11 (v oblasti Lesné a Černých Polí) a 10 (v oblasti Starého Lískovce), jejichž trasy jsou ovlivněny stavbou silničního okruhu a tramvajového tunelu na Žabovřeské.

„Ve stanoveném termínu se podařilo dokončit kompletní rekonstrukci tramvajového svršku, trolejového vedení a napájecích kabelů. Zastávky Tomanova a Zemědělská jsou nově bezbariérové a vybavené elektronickými panely pro lepší informovanost cestujících o spojích a mimořádných událostech,“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

V návaznosti na rekonstrukci Lesnické ulice Dopravní podnik města Brna ještě letos provede i úpravy tramvajové smyčky Zemědělská, kde vymění koleje, dřevěné pražce a aplikuje protihlukové prvky. Délka trati je 130 metrů. Investiční akce provoz neomezí, přestup cestujících v zastávce Zemědělská bude zachován. Hotovo bude na konci října.

V pondělí v Brně skončí i další výluka. Na své trasy se po po čtyřech měsících vrátí i tramvaje (6 a 8) do Starého Lískovce, kde končí výluka spojená s pracemi v oblasti bohunického kampusu. Uzel Osová, který prochází rekonstrukcí v rámci stavby nové tramvajové trati ke kampusu, bude od 20. září opět průjezdný.

Tagy brno DPMB Lesnická
25 komentářů