Užijte si SILVESTR 2022 dobrodružně ve vlaku. Se zajímavou alternativou oslav přichází VlakFest.cz

Silvestr ve vlaku. Foto: VlakFest.czSilvestr ve vlaku. Foto: VlakFest.cz

Trasa míří tentokrát do Rumunska.

Oslava konce roku je pro většinu lidí spojená s dělobuchy a šampaňským, ale pokud hledáte jinou a možná až dobrodružnou alternativu, je na čase zpozornit.

Společnost Gepard Express, která rovněž provozuje značku VlakFest, již několik let připravuje pro své klienty a kamarády vícedenní silvestrovské výpravy do zahraničí.

Takové výlety sice nejsou ojedinělou záležitostí, ale zde stojíme před naprostým unikátem. VlakFest vypravuje vlastní vlak, který se účastníkovi stává na několik dní nejenom přepravou, ale i domovem a zázemím. Cílem totiž není dostat se z bodu A do bodu B, ale samotná cesta. Ačkoli je předem známo, kudy a kam vlak pojede, účastníkovi je u každé zastávky nabídnuto hned několik alternativ, jak strávit volný čas. Někdo vyrazí do centra města, někdo si jde vyšlapat kopec a jiného zaujme urbex. VlakFest neponechává nic náhodě a vyžití pro klienty má velmi dobře rozplánováno.

Zároveň ovšem nechává lidem možnost vlastního programu, bez závislosti na ostatních. Takže pokud si chcete užít s partnerem romantiku, jste na správném místě.

Je třeba se pozastavit i nad průběhem jízdy. V tomto ohledu je všechno jenom na vás. Vlak disponuje velkoprostorovým vagónem s barem a je téměř pravidlem, že ještě před prvním hvizdem píšťalky pana výpravčího, jsou z vlaku slyšet kytary a zpěv. Samozřejmostí je i mnoho her, takže si cestu užijí i ti, co mají v sobě hravost a náladu vrátit se do dětství.

Pro milovníky vlaků…

O našem velkoprostorovém vagónku jsme vám již napsali. Kromě toho pojedeme s několika vozy typu Bc a dočkáte se také vozu typu Wlab. Na území České republiky nás potáhne krásná bílá laminátka od společnosti LokoTrain.

V letošním roce VlakFest zvolil cestu do Rumunska a itinerář cesty je velmi nápaditý.

Úterý 27. prosince

Odjezd z ČR – z Prahy dopoledne, zastávka cestou je zatím v Brně, možná vám přistavíme také v Kolíně nebo Bratislavě. Jakmile budeme vědět přesný jízdní řád, zašleme info všem přihlášeným.

Středa 28. prosince
Brašov – historické město ze 13. století je dnes skvělým místem pro zhýralé korzování po hospůdkách.

Čtvrtek 29. prosince
Bukurešť – v roce 2011 vyhrála titul „nejošklivější evropské hlavní město“, ale od té doby se naštěstí leccos změnilo. Užijeme si tu spoustu urbexu.

Pátek 30. prosince
Sinaia – procházka rumunskými horami a návštěvy starých hradů.

Sobota 31. prosince
Sighisoara – středověké městečko s centrem zapsaným na seznam UNESCO, kde se údajně narodil hrabě Dracula. Silvestrovská jízda vlakem přes Rumunsko a Maďarsko.

Neděle 1. ledna‍
Návrat do ČR – zastávky v Brně a Praze, čas i místo upřesníme.

Cenově je celá akce přívětivá pro všechny kategorie zákazníků. Můžete si koupit celé kupé a užít si maximální pohodlí a soukromí, ale pořadatel myslel i na studenty, kteří mohou 6 dní zábavy a 3 tisíce kilometrů strávit za příjemných 6 850 korun.

A kde budete trávit Silvestra vy?

www.vlakfest.cz

Silvestr ve vlaku. Foto: VlakFest.czSilvestr ve vlaku. Foto: VlakFest.czSilvestr ve vlaku. Foto: VlakFest.czSilvestr ve vlaku. Foto: VlakFest.czSilvestr ve vlaku. Foto: VlakFest.czSilvestr ve vlaku. Foto: VlakFest.cz
Tagy VlakFest
Žádné komentáře