Část autobusů na Litoměřicku nevyjede, chybí řidiči. Škrty se dotknou poloviny linek

Autobus SOR v barvách pro linky v Ústeckém kraji. Foto: Kr-ustecky.czAutobus SOR v barvách pro linky v Ústeckém kraji. Foto: Kr-ustecky.cz

Přes osmdesát spojů týdně nevyjede od 1. ledna na Litoměřicku. Autobusovou dopravu v regionu převezme po firmě TD BUS Dopravní

Přes osmdesát spojů týdně nevyjede od 1. ledna na Litoměřicku. Autobusovou dopravu v regionu převezme po firmě TD BUS Dopravní společnost Ústeckého kraje (DSÚK), té ale chybí řidiči. Kvůli tomu musí značně omezit provoz.

Redukci spojů oznámil Ústecký kraj v tiskové zprávě. „Při dojednávání podmínek převodu na DSÚK se ukázalo, že autobusová doprava je v litoměřickém středisku ve velmi špatném, až zbědovaném stavu. Došlo k odchodu několika řidičů již v průběhu tohoto roku, další nebyli navzdory dohodám se společností TD BUS převedeni a působí u tohoto dopravce i nadále, případně jsou ve výpovědní lhůtě,“ vysvětlil škrty náměstek pro dopravu Jaroslav Komínek.

Podle něj má DSÚK pro rozjezd linek na Litoměřicku jen 18 stálých řidičů, což nestačí k provozu v plném rozsahu. Do úplného provozu je podle něj potřeba nejméně dvojnásobek řidičů.

Kraj podle svého vyjádření omezí zhruba polovinu linek, které na Litoměřicku zajišťuje. Jde v drtivé většině o spoje po 17. či 18. hodině, mizivé procento se pak týká spojů v brzkých ranních hodinách či během dopoledne. „Školní spoje budou zajištěny bez omezení v plném rozsahu,“ uvedl kraj. Jak dlouho potrvá omezení kraj neuvedl, omezil se na obecné konstatování do zajištění dostatku řidičů a co možná nejkratší době.

Ústecký kraj se omlouvá za komplikace, které dočasné omezení provozu cestujícím přinese. Tato situace by neměla mít dlouhé trvání,“ uvedl kraj v prohlášení.

Kompletní seznam zrušených spojů je na stránkách Ústeckého kraje.

Tagy Dopravní společnost Ústeckého kraje DSÚK Litoměřicko TD Bus
47 komentářů