Ústecký kraj bude mít vlastní aplikaci na dopravu, umožní i nákup jízdenek

Nové autobusy Scania Citywide pro Dopravní společnost Ústeckého kraje. Foto: Doprava Ústeckého krajeNové autobusy Scania Citywide pro Dopravní společnost Ústeckého kraje. Foto: Doprava Ústeckého kraje

Cestující mají mít aplikaci k dispozici na přelomu září a října.

Cestování po Ústeckém kraji má být do konce letošního roku možné jen s mobilní aplikací. Ústecký kraj uzavřel bez soutěže smlouvu se společností CHAPS ze skupiny České dráhy na vývoj aplikace s názvem DÚKapka za 1,92 milionu korun.

Vyplývá to z kontraktu zveřejněného v registru smluv, CHAPS se smlouvou sám pochlubil na svém facebookovém profilu. „Bude (mimo jiné) sloužit jako nový nosič jízdních dokladů v rámci Dopravy Ústeckého kraje a to jak pro jednotlivou jízdu, tak i časovou. Zkušební provoz aplikace je plánován již na říjen tohoto roku,“ uvedla firma na facebooku.

Podle mluvčího kraje Martina Volfa by aplikace měla kromě nákupu jízdenek i vyhledávat spojení nebo informovat o zpoždění spoje či o výlukách. „Její uvedení na trh očekáváme koncem září/počátkem října v podobě první verze s prvními funkcionalitami. Některé pokročilejší funkce, jako například registrace osoby s nárokem na zlevněné časové jízdné, budou postupně přidávány později v aktualizacích aplikace,“ dodal Volf.

CHAPS stojí například za aplikací Českých drah Můj vlak. Zakázku od Ústeckého kraje získal bez soutěže, jiné firmy kraj neoslovil. „Předem byl proveden průzkum trhu s porovnáním cen a funkcionalit jiných dopravních aplikací, jejichž smlouvy jsou veřejně dostupné. Společnost CHAPS prokázala dostatek zkušeností, z čehož vychází také předpoklad rychlého zhotovení, a cenová nabídka pro Ústecký kraj byla výhodná,“ dodal Volf.

Ústecký kraj bude jedním z prvních krajů, který takovou aplikaci bude mít. Podobnou má Jihomoravský kraj.

Tagy Chaps Doprava Ústeckého kraje DÚK DÚKapka mobilní aplikace Ústecký kraj
66 komentářů