United i American vymazaly 737 MAX z letového řádu do listopadu, šéf projektu skončil

United Airlines a jejich Boeing 737 MAX 9. Foto: United AirlinesUnited Airlines a jejich Boeing 737 MAX 9. Foto: United Airlines

Důvěra leteckých společností k brzký návrat letadel Boeing 737 MAX dál klesá. United Airlines jako jeden z jejich největších provozovatelů

Důvěra leteckých společností k brzký návrat letadel Boeing 737 MAX dál klesá. United Airlines jako jeden z jejich největších provozovatelů oznámily, že s nasazením letadla nepočítají nejméně do 3. listopadu. American Airlines dva dny poté vyřadily MAXy do 2. listopadu.

United seškrtaly lety rovnou o dva měsíce. Znamená to zrušení zhruba 5000 spojů. „Chceme tímto krokem minimalizovat dopad na cestovní plány našich zákazníků,“ uvedla firma v prohlášení. American Airlines ve svém prohlášení uvedly, že zruší denně 105 letů. České Smartwings nepočítají s letadly tohoto typu až do konce března příštího roku.

Zatímco se Boeing snaží stále získat povolení úřadu pro provoz letadel a obnovit důvěru, přišla ze Seattlu další zpráva týkající se těchto letadel. Podle Seattle Times  firmu opouští po 34 letech Eric Lindblad, který řídil od loňského roku program 737 MAX. I když Boeing uvedl, že jeho konec nesouvisí s problémy 737 MAX, objevují se spekulace, že spojitost s potížemi letadel ve skutečnosti existuje.

Tagy united airlines uzemnění letadel 737 MAX
1 komentář